Το Κότορ αποτελεί τη διασημότερη πόλη του Μαυροβουνίου και είναι χτισμένη στον εντυπωσιακό κόλπο της Μπόκα Κότορσκα.

Κότορ, ο νέος κοσμοπολίτικος προορισμός της Ευρώπης

Οι δαντελωτές της ακτές, τα επιβλητικά της μεσαιωνικά τείχη και τα παραδοσιακά καλντερίμια συνθέτουν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Το υπέροχο αυτό μέρος έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Περιβάλλεται από δαιδαλώδη τείχη και έχει τρεις εισόδους, την κεντρική Πύλη της Θάλασσας, τη βόρεια Πύλη του Ποταμού και τη νότια Πύλη Gurdic.

Αρχαίες πόλεις που έχουν επιβιώσει με την πάροδο του χρόνου

Για να θαυμάσει κανείς τη θέα από το κάστρο θα πρέπει να ανέβει 1.350 σκαλοπάτια και να βρεθεί σε ύψος 280 μέτρων. Την Πύλη της Θάλασσας «προστατεύει» εδώ και αιώνες το λιοντάρι του Σαν Μάρκο.

Η Πύλη της Θάλασσας στο Μαυροβούνιο

Κάτω από αυτήν βρίσκεται το ανάγλυφο της Παρθένου με το Βρέφος να περιβάλλεται από τον Άγιο Τρύφωνα, τον προστάτη της πόλης και τον Αγιο Μπερνάρ. Ο πύργος του ρολογιού στέκεται αγέρωχος από το 1602 και θα βρεθεί μπροστά σας με το που περάσετε την Πύλη.

Διαβάστε ακόμα:  Emirates - διαφημιστική καμπάνια: Όταν έχει ήδη στείλει αεροσυνοδό στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, είναι δύσκολο να σκεφτείτε τι ακολουθεί...

Στην πλατεία των Όπλων, τη μεγαλύτερη της πόλης, μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας στην καστροπολιτεία των γκρεμών.

Η Πύλη της Θάλασσας στο Μαυροβούνιο

Πολλά από τα κτίρια έχουν ποικίλα αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως το ρωμαϊκό μπαρόκ στις αψίδες λόγω των διαφορετικών επιρροών από τους Βενετσιάνους και τους Βυζαντινούς.

Πού πάνε τα χρήματα που πετούν οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι;

Στο παλάτι Ντράγκο, με τα γοτθικά παράθυρα του 15ου αιώνα στεγάζεται το Ινστιτούτο Συντήρησης των Πολιτιστικών Μνημείων, ενώ το παλάτι Γκργκουρίν που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα σήμερα στεγάζει το Ναυτικό Μουσείο.

Η Πύλη της Θάλασσας στο Μαυροβούνιο

Αναγεννησιακά και μπαρόκ στοιχεία συνθέτουν το παλάτι Μπιζάντι και το παλάτι Πίμα. Αξίζει να επισκεφθείτε τον σημαντικότερο καθεδρικό της πόλης ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Τρύφωνα και χρονολογείται από το 1166.

Πηγή: news.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ