Υπάρχουν φορές που έχετε αναρωτηθεί κι εσείς πώς είναι άραγε οι μετακινήσεις των πρωθυπουργών και των βασιλιάδων των χωρών; Αν ναι, ανακαλύψτε τις πληροφορίες για τα αεροσκάφη τους. Σίγουρα θα σας εκπλήξουν!

Μπαράκ Ομπάμα, Η.Π.Α 

aer

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α μπορεί να αλλάξει τον Ιανουάριο του 2017, αλλά το αεροπλάνο του, όχι. Παρ’ όλο που το  Air Force One  χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάθε αεροσκάφος Air Force που μεταφέρει τον πρόεδρο των Η.Π.Α., συνήθως αναφέρεται σε συγκεκριμένα αεροσκάφη. Σήμερα, αναφέρεται σε ένα από δύο αεροσκάφη της σειράς  Boeing 747-200B  , πλήρως εξοπλισμένα και προσαρμοσμένα, με τους κώδικες 28000 και 29000. Κι αν θέλετε να ξέρετε μερικές λεπτομέρειες, τότε αρκεί να μάθετε ότι τα Air Force One έχουν απεριόριστη αυτονομία, καθώς μπορούν να κάνουν  ανεφοδιασμό καυσίμου στον αέρα  , αποτελούνται από 3 επίπεδα και 370 τετραγωνικά μέτρα χώρο, ενώ διαθέτουν, επίσης και ιατρική σουίτα που μπορεί να λειτουργήσει και ως χειρουργείο.

 Αλέξης Τσίπρας, Ελλάδα

ts

Το  πρωθυπουργικό αεροσκάφος  είναι αυτό που μεταφέρει συνήθως τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στα ταξίδια του, αν και στις συνεχείς μετακινήσεις στις Βρυξέλλες το προηγούμενο έτος, δεν ήταν λίγες οι φορές που χρησιμοποιούσε το αεροπλάνο της γραμμής. Στην αρχή της πρωθυπουργικής του καριέρας χρησιμοποιούσε ένα  Audi A4 για τις οδικές μετακινήσεις  του, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί, πλέον χρησιμοποιεί μια  θωρακισμένη Mercedes   που φημολογείται ότι κόστισε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με πρόβλεψη ακόμη και για βομβιστικές ενέργειες, επιθέσεις με δηλητηριώδη αέρια κ.ο.κ.

 Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, Ηνωμένο Βασίλειο

ag

Παρ’ όλο που η βασιλική οικογένεια διαθέτει  ιδιωτικό αεροπλάνο, τρένο και στρατιά οχημάτων  που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ανά πάσα στιγμή, η Βασίλισσα Ελισάβετ προτιμά τα  Land Rover,  με την εταιρία να έχει φτιάξει ιδιαίτερα σχέδια για την ίδια ανά περιόδους. Όσον αφορά τις εμπορικές πτήσεις, η Βασίλισσα είναι γνωστό ότι προτιμά την  British Airways.

  Βασιλιάς Μοχάμεντ VI, Μαρόκο  

Ανεβαίνοντας στο θρόνο, το 1999, ο Βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ VI, κληρονόμησε αρκετά, συμπεριλαμβανομένης μιας…  στρατιάς Mercedes Benz  , την οποία χρησιμοποιεί για ταξίδια εντός χώρας –αν και διαθέτει ακόμη και κάμποσα Range Rover, όπως και πολλά Lexus. Για τις πτήσεις του, χρησιμοποιεί ένα  ιδιωτικό Boeing 747  , το οποίο έχει κεντρικό και πάνω όροφο και περιλαμβάνει τα πάντα, από  κινηματογράφο μέχρι μπιλιάρδο.

 Πάπας Φραγκίσκος, Βατικανό

po

Σε αντίθεση με πολλούς από τους προκατόχους του, ο Πάπας Φραγκίσκος είναι γνωστός για τη χρήση  λιγότερο φανταχτερών τρόπων μετακίνησης.  Ως πάπας του λαού, ο Πάπας Φραγκίσκος φημίζεται για τα χαμηλά του στάνταρ: για ταξίδια κοντά στο Βατικανό χρησιμοποιεί ένα  Ford Focus,  ενώ ο ίδιος οδηγεί ένα  1984 Renault 4  , δώρο από έναν ιταλό παπά. Το ειδικό όχημα μεταφοράς του Πάπα, χρησιμοποιείται συνήθως για μικρές μετακινήσεις και δημόσιες εμφανίσεις.

 Ματέο Ρέντσι, Ιταλία 

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, χρησιμοποιεί μια  Lancia Flaminia 335  για τις ιδιαιτέρως επίσημες εμφανίσεις του. Όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια, αφού συνειδητοποίησε ότι το αεροπλάνο του ήταν ένα από τα μικρότερα, παρήγγειλε καινούργιο  Airbus A340-500  , αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το προηγούμενο και με 5 φορές μεγαλύτερο χώρο. Τα νέα αυτά δεν τα δέχτηκε και με τις καλύτερες αντιδράσεις, βέβαια, ο κόσμος της Ιταλίας, εν μέσω κρίσης, και τα προβλήματα του Ρέντσι έγιναν ακόμα χειρότερα όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν βρισκόταν άμεσα κάποιος με τα κατάλληλα προσόντα για να το πιλοτάρει. 

Πηγή: www.msn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ