Άνεργη σε περίοδο οικονομικής ύφεσης; Το κυνήγι εργασίας σου φαίνεται ανώφελο; Μη τα βάφεις μαύρα. Όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης μπορείς να τα καταφέρεις. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές έρχεσαι ένα βήμα πιο κοντά στην πρόσληψη

1. Εστίασε σε κλάδους παραγωγικούς
Όπως είναι φυσικό κάποιοι κλάδοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα απ’ ότι κάποιοι άλλοι σε περιόδους κρίσης. Υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, την Υγεία και τα τρόφιμα ανταπεξέρχονται καλύτερα από άλλες. Αν λοιπόν για παράδειγμα δραστηριοποιείσαι στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, ακόμη και αν στοχεύεις σε θέση γραμματειακής υποστήριξης κυνήγησε θέσεις εργασίας στους παραπάνω τομείς.

2. Μην έχεις παρωπίδες
Μην πέσεις στην παγίδα να κοιτάς μόνο προς μια και μόνο κατεύθυνση. Πρόσεξε να έχεις μάτια ανοιχτά και τις «κεραίες» σου σηκωμένες ώστε να παίρνεις πρώτη είδηση τις νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Ακόμη και αν η θέση εργασίας που βρήκες δεν είναι αυτή που ονειρευόσουν, δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Μερικές φορές η ιδανική δουλειά δε βρίσκεται στην κατεύθυνση που εμείς νομίζουμε.

3. Επαναξιολόγησε τον εαυτό σου
Κάνε την αυτοαξιολόγησή σου και κατάγραψε τις νέες ικανότητες και δεξιότητες που απέκτησες τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια κάνε μια λίστα με όλους τους τομείς στους οποίους θα μπορούσες να απασχοληθείς. Είναι μια καλή αρχή για να μη χαθείς κατά την διαδικασία της αναζήτησης. Μια στοχευμένη αναζήτηση εργασίας είναι πιθανότερο να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

4. Μη βασίζεσαι μόνο στις μικρές αγγελίες
Οι μικρές αγγελίες είναι μονάχα ένας τρόπος αναζήτησης εργασίας. Ψάξε διαθέσιμες θέσεις μέσω ίντερνετ, επισκέψου τα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ, στείλε βιογραφικά σε εταιρίες και ενημέρωσε φίλους και γνωστούς ότι ψάχνεις δουλειά. Θα μπορούσες επίσης να επισκεφτείς κάποια από τις ιδιωτικές εταιρίες ανθρώπινου δυναμικού.

5. Χρησιμοποίησε τα κοινωνικά δίκτυα
Είχες σκεφτεί να αναζητήσεις εργασία μέσω των κοινωνικών δικτύων όπου είσαι εγγεγραμμένη. Το facebook, το twitter, το google+ και άλλα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να γίνουν χρήσιμα εργαλεία στην προσπάθειά σου να βρεις εργασία. Κοινοποιώντας σε όλους τους διαδικτυακούς σου φίλους την επιθυμία σου να βρεις εργασία αυξάνεις τις πιθανότητες. Αλλωστε, όπως θα έχεις διαπιστώσει, αρκετές εταιρίες δεν δημοσιοποιούν νέες προσλήψεις και χρησιμοποιούν.

6. Μην απορρίπτεις την εργασία μερικής απασχόλησης
Μπορεί να ενδιαφέρεσαι για μια θέση πλήρους απασχόλησης αλλά αν σου δωθεί η ευκαιρία ελαστικής εργασίας ή μειωμένου ωραρίου μη βιαστείς να αρνηθείς. Αποδέξου την πρόταση και στη συνέχεια ψάξε για μια ακόμη θέση μερικής απασχόλησης. Ακόμη και αν δεν βρεθεί κάτι άλλο θα έχεις εμπλουτίσει το βιογραφικό αλλά και το πορτοφόλι σου, που τους τελευταίους μήνες έχει αδειάσει. Άλλωστε που ξέρεις; Μπορεί οι συγκυρίες να οδηγήσουν αργότερα σε μετατροπή της σύμβασής σου σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης

7. Μην αρνείσαι θέσεις
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μια θέση εργασίας είναι πολύτιμη. Ακόμη και αν δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σου αλλά και στα προσόντα σου, μπορείς να την κάνεις για κάποιο διάστημα έως ότου βρεθεί κάτι καλύτερο. Οι ευκαιρίες θα παραμένουν ακόμη έξω και θα σε περιμένουν οπότε γιατί στο μεσοδιάστημα να μην εκμεταλλευτείς αυτήν την ευκαιρία κερδίζοντας εμπειρία και χρήμα;

8. Αποδέξου την απόρριψη και συνέχισε
Όσο σκληρό και αν είναι μάθε να αποδέχεσαι την απόρριψη και να την αντιμετωπίζεις ως κάτι το φυσιολογικό. Κάθε φορά που μια θέση καλύπτεται από κάποιον άλλο δε σημαίνει ότι εσύ ήσουν ανεπαρκής. Μερικές φορές είναι απλώς θέμα τύχης ή στιγμής. Προσπάθησε να βρεις τι έφταιξε ώστε να πας καλύτερα οπλισμένη στον «πόλεμο» την επόμενη φορά. Ηταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης και σιγουριάς ή μήπως το στυλ ντυσίματός σου; Πιθανότατα να μην υπήρξε κάτι που έκανες λάθος, καλό θα είναι όμως να αποκλείσεις μερικούς παράγοντες και να συνεχίσεις με πείσμα να προσπαθείς. Το κλειδί για την επιτυχία είναι ένα: Προσπάθεια, Προσπάθεια, Προσπάθεια.

Πηγή: www.womanonly.gr

Προηγούμενο άρθροΗ πιο εντυπωσιακή δημόσια σάουνα του κόσμου είναι στο Ελσίνκι! (photos)
Επόμενο άρθροΠώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αθήνα την Πέμπτη 17/11
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ