Η Καρδίτσα τα κατάφερε και παρά τα μικρά προβλήματα που προέκυψαν στην διαδικασία του στησίματος, μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες κατασκευάζοντας την μεγαλύτερη νουγκατίνα σοκολάτας στον κόσμο, μήκους 100, 21 μέτρων και βάρους περισσότερων από δύο τόνους.

Οι μικροπεριπέτειες… που παραλίγο να της κοστίσουν την θέση

Στην ελληνική πόλη βρέθηκε χτες ο απαιτητικός κριτής του βιβλίου Γκίνες, Τζακ Μπροκμπανκ, ο οποίος επέβλεπε συνεχώς το στήσιμο του γλυκού, δίνοντας μεγάλη σημασία στην λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, όταν άρχισαν οι μετρήσεις του γλυκού διαπιστώθηκε πως η νουγκατίνα δεν ήταν 100 μέτρα, όπως είχε δηλωθεί, αλλά 99,90 μέτρα με αποτέλεσμα αν δεν βρισκόταν γρήγορα μία λύση να μην γινόταν η απονομή του βραβείου.

Super προσφορά: 8 εκπληκτικοί προορισμοί από 400 ευρώ! Ισχύει ως σήμερα τα μεσάνυχτα

Εν τέλει, υπήρξαν τα απαραίτητα υλικά για να προστεθεί ένα επιπλέον κομμάτια και έτσι το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε το προβλεπόμενο μήκος με την νουγκατίνα να έχει τελικό μήκος  100,21 μέτρα.

Η διαδικασία

Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, με το γλυκό να ετοιμάζεται σε ειδικό σκέπαστρο, το οποίο είχε ετοιμαστεί από το προηγούμενο βράδυ.

Στην «επιχείρηση νουγκατίνα» συμμετείχαν συνολικά 350 ζαχαροπλάστες, με την βοήθεια εκατοντάδων σπουδαστών. Όλοι μαζί μετέφεραν στο σκέπαστρο αρχικά το παντεσπάνι και την κρέμα, πάνω στα οποία έρρεε, στη συνέχεια, άφθονη η σοκολάτα που έδωσε στο γλυκό την μοναδική του γεύση.

Να σημειωθεί πως στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί πολλοί κάτοικοι και τουρίστες, καθώς τα κομμάτια της νουγκατίνας (τα οποία ήταν περίπου 100.000) θα μοιράζονταν σε όσους ήταν εκεί.

Ποιες είναι οι πιο εύκολες γλώσσες στον κόσμο;

Βέβαια να γίνει αυτό, η νουγκατίνα έπρεπε πρώτα να μετρηθεί με ακρίβεια και να ζυγιστεί, με αποτέλεσμα όταν τελικά γίνει αυτό ο κριτής να ανακοινώσει πως η Καρδίτσα μπαίνει τελικά στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες με την μεγαλύτερη νουγκατίνα στον κόσμο, παραδίδοντας έτσι στον πρόεδρο του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας κ. Γιάννη Κουφόπουλο το βραβείο και το πιστοποιητικό Guinness.

Πλήθος κόσμου για ένα κομμάτι νουγκατίνα

Το τελευταίο στάδιο αυτής της μεγάλης γιορτής ήταν τελικά να μοιραστούν τα κομμάτια στον κόσμο. Η διαδικασία όμως δεν έγινε κατά γράμμα κυρίως λόγω της μεγάλης έλευσης.

Ένα καφέ βγαλμένο από ταινία του Γουές Άντερσον

Έτσι η αρχική πρόβλεψη για τρεις πόρτες που θα μπορούν να μπαίνουν και να σερβίρονται 30 με 40 άτομα από κάθε μια, τηρήθηκε για κανένα δεκάλεπτο και μετά έγινε ο χαμός, χωρίς όμως προβλήματα και με τα χαμόγελα να περισσεύουν από διοργανωτές θεατές και συμμετέχοντες σε μία πραγματικά πολύ μεγάλη μέρα για την Καρδίτσα.

Να σημειωθεί πως αξίζουν τα πολλά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών του νομού που κατάφεραν να φέρουν μία σημαντική διάκριση που θα «συνοδεύει όχι μόνο τον Σύλλογό τους αλλά την Καρδίτσα γενικότερα.

Πηγή: karditsalive.net

Πηγή: Κ iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ