Ρεκόρ Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα με 3,3 εκατ. επισκέπτες το 2018

Τον αριθμό-ρεκόρ των 3,3 εκατ. σημειώνουν οι αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, το 2018, τη στιγμή που ισχυρή αύξηση της τάξης άνω του 10% σημειώνουν οι προκρατήσεις για το έτος 2019.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, πραγματοποίησε επαφές και συναντήσεις με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας. Στόχος της αποτέλεσε η περαιτέρω ενίσχυση των πακέτων και προγραμμάτων και για το 2019, προκειμένου να συνεχιστεί το θετικό “ρεύμα” των προηγούμενων δύο ετών.

Ρεκόρ Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα με 3,3 εκατ. επισκέπτες το 2018

Επίσημα στοιχεία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

  • Το 2018 θα «κλείσει» με υψηλή αύξηση 11% των αφίξεων σε σχέση με το 2017. Για πρώτη φορά ο αριθμός των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια.
  • Αύξηση 10% καταγράφεται ήδη στις προκρατήσεις για το 2019.
  • Η Ελλάδα μετά από τις στοχευμένες συμφωνίες και  προωθητικές ενέργειες την τελευταία διετία, κατείχε το 2017 την τρίτη θέση στις προτιμήσεις του βρετανικού ταξιδιωτικού κοινού  και το 2018αναρριχήθηκεαποτελώντας πλέον τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό των Βρετανών παγκοσμίως.
Διαβάστε ακόμα:  Τα ελληνικά νησιά που εκθειάζουν και επιλέγουν για διακοπές οι συντάκτες του Conde Nast Traveller

Διαβάστε ακόμαΕΟΤ και Victoria Hislop ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ελλάδα

Στις συναντήσεις τους με την κ. Κουντουρά, οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών ομίλων και των αεροπορικών εταιρειών αναφέρθηκαν στην επιτυχημένη προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων, νέων ελληνικών προορισμών, καθώς και στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας με νέες απευθείας πτήσεις από περισσότερα βρετανικά αεροδρόμια προς περισσότερα ελληνικά. Επιβεβαίωσαν, έτσι, την υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, σε συνέχεια και των περυσινών διαπραγματεύσεων και συμφωνιών με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Αγαστή συνεργασία

Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν καθιερώσει μεταξύ τους και τόνισαν ότι, με βάση τα πολύ θετικά αποτελέσματα του 2018, σχεδιάζουν επέκταση των τουριστικών προγραμμάτων τους για το 2019.

Στις προγραμματισμένες συναντήσεις, συμμετείχε, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας, η Διευθύντρια του Γραφείου Υπουργού και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου, και η Προϊσταμένη του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, Έμυ Αναγνωστοπούλου.

 

Διαβάστε ακόμαΝέα απευθείας πτήση Θεσσαλονίκη-Φρανκφούρτη από τη Lufthansa

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ