Ρουμανία: Σε αυτό το χωριό ακόμα και τα κτίρια έχουν μάτια!

Υπήρξε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2007, αυτό ωστόσο δεν είναι ο μόνος λόγος που θα πρέπει να το προσέξετε. Στο χωριό Sibiu στην περιοχή της Τρανσυλβανίας στην Ρουμανία, για το οποίο ο λόγος, δεν θα αισθανθείτε ποτέ… μόνοι. Για την ακρίβεια, θα νιώθετε ότι κάποιος ή κάτι σας παρακολουθεί…

Ρουμανία: Σε αυτό το χωριό ακόμα και τα κτίρια έχουν μάτια!

Όχι δεν αναφερόμαστε σε σενάριο ταινίας τρόμου, αλλά στην πρωτότυπη αρχιτεκτονική της πόλης. Συγκεκριμένα, τα σπίτια στις νότιες και ανατολικές πλευρές της φαίνονται σαν να έχουν μάτια στις στέγες τους, δίνοντας την εντύπωση ότι τα κτήρια δεν κοιμούνται ποτέ.

Πρόκειται για πρωτότυπα παράθυρα που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 15ου και 19ου αιώνα, τα οποία χρησιμοποιούνται για να παραμένουν δροσερές οι σοφίτες των κατοικιών. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που ισχυρίζονται ότι δημιουργήθηκαν για να ενσταλάξουν το φόβο στους ανθρώπους, αφήνοντάς τους να νομίζουν ότι πάντα κάποιος τους παρακολουθούσε.

Ρουμανία: Σε αυτό το χωριό ακόμα και τα κτίρια έχουν μάτια!

Όταν, μάλιστα, ο Νικολάι Τσαουσέσκου βρισκόταν στην εξουσία, αυτή η αρχιτεκτονική λεπτομέρεια δημιουργούσε ψυχολογική πίεση στους πολίτες, καθώς ένιωθαν ότι τα σπίτια παρακολουθούσαν κάθε τους κίνηση.

Διαβάστε ακόμα:
8 άγνωστα ευρωπαϊκά νησιά που λίγοι γνωρίζουν και αξίζει να επισκεφτείτε! Κι ένα ελληνικό στη λίστα...

Κραϊόβα, η αρχόντισσα της Ρουμανίας!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ