Ρουμανία

Η Ρουμανία είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς στην Ευρώπη, μια χώρα με μεσαιωνικά κάστρα, γοτθικές εκκλησίες και όμορφες πόλεις, όλα κρυμμένα σε μερικά από τα πιο αινιγματικά τοπία της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Εμείς σας παρουσιάζουμε το top 21 της γοητευτικής αυτής χώρας, για να επισκεφθείτε μετά την πανδημία!

Η Ρουμανία φημίζεται μια τα γεωγραφικά της θαύματα, όπως τα Καρπάθια Όρη και η Μαύρη Θάλασσα, τα πυκνά δάση της και τις χιονισμένες κορυφές της. Είτε πρόκειται για ένα ξενοδοχείο κατασκευασμένο από πάγο, ένα υπόγειο πάρκο ψυχαγωγίας, είτε για το Κάστρο του Δράκουλα, ένα πράγμα είναι σίγουρο – αυτές οι 21 τοποθεσίες στη χώρα είναι τόσο απόκοσμες όσο και πανέμορφες.

- Advertisement -

Sighișoara

Ρουμανία: Ένα ξενοδοχείο σαν από παραμύθι στα μέρη του Κόμη Δράκουλα! (βίντεο)

Lacul Roșu (Red Lake)

Bran Castle

The Transfăgărășan

Salina Turda

Huffington Post: Αυτές είναι πιο οι γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης[εικόνες]

Sarmizegetusa Regia

Statue of King Decebalus

Culture Palace, Târgu Mureș

Bâlea Lake

The Hotel of Ice

Ceahlău Massif

Cimitirul Vesel (Merry Cemetery), Săpânţa

Danube Delta

Corvin Castle

Timișoara

Casino Constanta

Cheile Nerei-Beușnița National Park

Vidraru Dam

Palace of Parliament, Bucharest

Braşov

Sibiu

Βουκουρέστι: Το “μικρό Παρίσι της Ανατολής”

Κάποτε το Βουκουρέστι χαρακτηριζόταν «Το μικρό Παρίσι της Ανατολής». Μπορεί σήμερα λίγοι να το θυμούνται, αλλά οι ένδοξες μέρες του είναι ακόμη εδώ. Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας συνεχίζει να ξεχωρίζει, παρουσιάζοντας το ιστορικό παρελθόν της με μία σύγχρονη ταυτότητα.

Το μικρό Παρίσι της ανατολής

Με την πρώτη ματιά, η αρχιτεκτονική της πόλης μπορεί να ζαλίσει. Με μία δεύτερη όμως, παρατηρείται ένας συναρπαστικός συνδυασμός κτιρίων.

Ανάμεσα στις θλιβερές πολυκατοικίες της κομμουνιστικής εποχής βρίσκονται τα βυζαντινά κτίρια, οι εκκλησίες πολλών αιώνων και τα Art Nouveau αρχοντικά που ξεχωρίζουν ως «επιζώντες» των σεισμών, του πολέμου και του κομμουνισμού.

Όσο περισσότερο εξερευνήσει κανείς μία από τις πολλά υποσχόμενες πρωτεύουσες θα ανακαλύψει όλο και περισσότερες γοητείες. Υπάρχουν αρχαϊκά αστικά πάρκα, εξαιρετικά μουσεία και λιτά αλλά γοητευτικά δρομάκια στην Old Town.

Η αναζωογονημένη Old Town

Το Βουκουρέστι είναι ο τόπος στον οποίο οι έμποροι συναντιούνταν με τους ταξιδιώτες από τον 15ο αιώνα. Μετά από μία δύσκολη περίοδο, τα κτίρια της Παλιάς Πόλης αρχίζουν να αποκαθίστανται. Οι λιθόστρωτες λωρίδες κυκλοφορίας έχουν μετατραπεί σε μία από τις πιο ζωντανές περιοχές νυχτερινής διασκέδασης στην Ευρώπη. Βιβλιοπωλεία, θέατρα, εστιατόρια και καφέ προσθέτουν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για κάθε επισκέπτη.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ