Είναι πιθανός ένας… Medicane στα ανοιχτά του Ιονίου το βράδυ της Παρασκευής; Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, είναι κάτι πιθανό.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ενημέρωσε τους πολίτες για αυτή τη πιθανότητα ενώ εξήγησε και τι ακριβώς είναι ο μεσογειακός κυκλώνας.

- Advertisement -

Πωλητήριο στην βίλα Ρουβά-Ζυγούλη: Φωτογραφίες από το εσωτερικό της έπαυλης στο Νέο Βουτζά!

«Αρκετά προγνωστικά μοντέλα θέλουν το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές τις επόμενες ημέρες, να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας μας προς το βράδυ τις ερχόμενης Παρασκευής και να παίρνει τη μορφή ακόμα κι ενός Medicane, ενός δηλαδή Μεσογειακού κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά (θερμό πυρήνα, απουσία μετώπων και θυελλώδεις ανέμους γύρω από το “μάτι” του).

Αυτό το «μάτι» εύκολα μάλιστα μπορεί να το διακρίνει κανείς και στους σημερινούς προγνωστικούς χάρτες της ΕΡΤ για την ερχόμενη Παρασκευή!. Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσω και να τονίσω ότι έχουμε ακόμα πολλές ημέρες μπροστά μας και είναι ακόμα πολύ νωρίς για βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν πράγματι τελικά θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

 

Πηγή: www.inkefalonia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ