Ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά του Πηλίου είναι οι Πινακάτες, οι οποίες έχουν απίστευτη θέα τον Παγασητικό αφού έχουν υψόμετρο 580 μέτρων.

Η αυθεντικότητα του χωριού, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από τον Βόλο, σχετίζεται και με το ότι διατήρησε την, κατά κάποιο τρόπο, «απομόνωσή» του μέχρι πολύ πρόσφατα, καθώς μόνο ένας δρόμος το συνέδεε με το υπόλοιπο Πήλιο, προς τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.

Ένα γραφικό χωριουδάκι δίπλα στην Αθήνα σκέτο διαμάντι!

pinakates

Παρότι βρίσκεται μόλις πέντε χιλιόμετρα από την τουριστική Βυζίτσα, ο δρόμος ανάμεσά τους μετρά πολύ λίγα χρόνια.

pinakates

Οι Πινακάτες προστατεύονται ως διατηρητέος οικισμός από το 1979 και οι παρεμβάσεις είναι πραγματικά πολύ περιορισμένες. Διακρίνεται για το παραδοσιακό χρώμα και τα ωραία αρχοντικά. Όπως κάθε κλασικό χωριό, στην πλατεία του δεσπόζει ένας μεγάλος πλάτανος. Εκεί βρίσκεται και η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όπως και μια εντυπωσιακή μαρμάρινη κρήνη με λεοντοκεφαλές, από το 1894.

Οι πιο φιλικές πόλεις του κόσμου για κοινωνικούς ταξιδιώτες

Click here to preview your posts with PRO themes ››

pinakates

Οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές με τα γύρω χωριά κι έτσι από τις Πινακάτες μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων, ή, από την αντίθετη κατεύθυνση, τη Βυζίτσα και τις Μηλιές.

pinakates

10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε εντελώς δωρεάν στην Ευρώπη

pinakates

πηγή: news.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ