Μία χρυσή σάουνα στη βορειότερη πόλη της Σουηδίας αποτελεί σημείο συνάντησης των κατοίκων και ευελπιστούν να ενισχύσει το κοινοτικό πνεύμα της πόλης τους !

- Advertisement -

Το καλλιτεχνικό ντουέτο των Bigert & Bergstrom δημιούργησαν πρόσφατα μία σάουνα σε σχήμα χρυσού αυγού για τους ανθρώπους της βορειότερης πόλης της Σουηδίας, την Kiruna.

Το πρότζεκτ αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας αστικής αναπροσαρμογής που ανέλαβε πρόσφατα η κατασκευαστική εταιρεία Riksbyggen στην Kiruna καθώς η καταστροφή που προκλήθηκε μετά από δεκαετίες εξόρυξης σιδηρομεταλλευμάτων από τα κοντινά ορυχεία οδήγησε στη αναγκαστική μετεγκατάσταση ολόκληρης της πόλης.

Δημιούργησαν λοιπόν αυτό το κοινωνικό γλυπτό για την πόλη καθώς οι κάτοικοι εξέφρασαν φόβους ότι η μετεγκατάσταση θα καταστρέψει το συλλογικό πνεύμα της κοινότητάς τους.   Με ύψος 5 μέτρα το εντυπωσιακό αυγό έχει κατασκευαστεί εσωτερικά από ξύλο πεύκου ενώ εξωτερικά έχει επενδυθεί από επιχρυσωμένα χαλύβδινα πλαίσια που αντικατοπτρίζουν το περιβάλλον που περιβάλλει τη σάουνα και μπορεί να φιλοξενήσει μεχρι και 8 άτομα.

Ταξιδέψτε στο χρόνο με αυτές τις υπέροχες, σπάνιες vintage φωτογραφίες της Μυκόνου

Παράτησαν τα πάντα και το έριξαν στα ταξίδια. Ιστορίες ανθρώπων που σίγουρα θα σε επηρεάσουν! (Photos)

 

Στο κέντρο της βρίσκεται μία σόμπα σε σχήμα καρδιάς κατασκευασμένη από σίδερο. Οι Bigert & Bergstrom είπαν για τη δημιουργία τους:   «Στο αρκτικό σχήμα της Λαπωνίας η σάουνα κατέχει μία θέση κλειδί καθώς είναι χώρος ζεστασιάς και κοινωνικοποίησης.

Ήταν άσχετοι από ιστιοπλοΐα κι όμως, γύρισαν τον κόσμο με σκάφος. Η ιστορία του πιο respect ζευγαριού! (Photos)

Αναλάβαμε να συνεχίσουμε την παράδοση και να δημιουργήσουμε ένα γλυπτό το οποίο συμβολίζει την αναγέννηση αλλά και λειτουργεί ως χώρος που καλλιεργεί τη συζήτηση και την ανταλλαγή ιδεών. Το πρότζεκτ φιλοδοξει να ενσωματώσει στο κλίματικό περιβάλλον την εμπειρία ενός έργου τέχνων!

Υπέροχες ρετρό καλοκαιρινές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο γεμάτες γλυκιά νοσταλγία

πηγή:.lifo.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ