Η «ναυαρχίδα» του χειμερινού τουρισμού της Ιταλίας βρίσκεται στην κορυφή των Δολομιτών, του εντυπωσιακού και φημισμένου βουνού των ανατολικών Άλπεων.

Χτισμένη σε ύψος 1.224 μέτρων, η Κορτίνα βρίσκεται «κρυμμένη» στο κέντρο της κοιλάδας ντ’ Αμπέτσο στην επιβλητική «αγκαλιά» των Δολομιτών, σε απόσταση 150χλμ από τη Βενετία.

Αυτές είναι οι πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου!

- Advertisement -

Αποκαλείται και «βασίλισσα των Δολομιτών» και προσελκύει κάθε χρόνο τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη, καθώς φημίζεται-εκτός από το μοναδικής ομορφιάς τοπίο της- και για την πληθώρα των δραστηριοτήτων που μπορούν να απολαύσουν εκεί οι επισκέπτες της.

Ελλάδα: Αυτά είναι τα 5 καλύτερα city breaks που πρέπει να δοκιμάσετε

Χιονοδρομικά κέντρα, μονοπάτια για πεζοπορίες, δεκάδες εντυπωσιακοί παγετώνες, εμπορικά καταστήματα με είδη πολυτελείας, γραφικά στέκια, ακόμη και γκαλερί, βρίσκονται στην πόλη καθιστώντας την τον απόλυτο χειμερινό προορισμό που μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα.

Το νέο hot spot της, βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη. Ο λόγος για μια σάουνα που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Λαγκαζουόι, και εκτός από στιγμές χαλάρωσης προσφέρει και πανοραμική θέα, από υψόμετρο 2.752 μέτρων.

Η σάουνα λειτουργεί από τις 23 Δεκεμβρίου ως τις 31 Μαρτίου τον χειμώνα, ενώ η χρήση της για 45 λεπτά κοστίζει 15 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ