Το Sapou άνοιξε το 2015 στην Αντίπαρο και μόλις πριν 1 χρόνο άνοιξε η “χειμερινή” εκδοχή του στο Παγκράτι, στο στενάκι της Ναϊάδων. Ο ιδιοκτήτης και chef Γιάννης Σαπουντζής έκανε το μεγάλο του πάθος, πραγματικότητα, καθώς ενώ η επαγγελματική του πορεία ήταν τελείως διαφορετική (αρχαιολόγος) έκανε στροφή 180 μοιρών και κατάφερε να φτιάξει ένα πολύ πετυχημένο εστιατόριο στην Αντίπαρο που μάλιστα η επιτυχία ήταν τόση ώστε να ανοίξει και στην Αθήνα.

Στην συνταγή της επιτυχίας βασικό ρόλο παίζει φυσικά το εξαιρετικό εποχικό μενού που επιμελείται και εμπνέεται ο ίδιος που όντας αυτοδίδακτος, αποδεικνύεται πολύ ταλαντούχος!

- Advertisement -

Το Sapou λοιπόν της πρωτεύουσας παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, ένα fusion μενού που προκύπτει από τους δημιουργικούς συνδυασμούς διεθνών συνταγών και εξαιρετικής πρώτης ύλης υλικά (εποχικά και φρέσκα) με ιδιαίτερη έμφαση στο κρέας και σε συγκεκριμένες κοπές ενώ μάλιστα γίνεται και in house ξηρή ωρίμανση (dry aging) σε συγκεκριμένες κοπές βοοειδών για διαστήματα 28-36 ημερών.

- Advertisement -

Το μενού προσανατολίζεται εξίσου και σε seafood, όπου αποφεύγονται ψάρια ιχθυοτροφείου αλλά και τα είδη υπό εξαφάνιση.

Η πιο γλυκιά γωνία της Κηφισιάς! Το μαγαζί που εδώ και 24 χρόνια αποτελεί… γευστικό μύθο στα Βόρεια Προάστια!

- Advertisement -

Ορεκτικά όπως sashimi wagyu beef, carpaccio χρυστόψαρου, κουνουπίδι tempura και κυρίως όπως linguine bolognese με ραγού μοσχάρι, μπακαλιάρο saute, tagliata από Black angus USA, κοπής flat iron, είναι κάποιες από τις επιλογές του εκλεκτού μενού. Το μενού συνοδεύει εξαιρετικά μια “μελετημένη” λίστα κρασιών ελληνικού και ξένου αμπελώνα που συνεχώς ενημερώνεται.

Και μπορεί τα πιάτα να ”κλέβουν” τις εντυπώσεις όμως εξαιρετικά σχόλια αποσπά και ο χώρος του εστιατορίου.

Αθήνα: 10+1 πράγματα που δε γνωρίζεις οτι μπορείς να κάνεις! Αποκλείεται να τα έχεις δοκιμάσει!

Κομψός, άνετος, φωτεινός, ψηλοτάβανος με έντονο το στοιχείο του ξύλου αλλά και vintage πινελιές, είναι ο ιδανικός για να απολαύσετε ένα τέτοιο εκλεπτυσμένο γεύμα!

Tip. Ενδείκνυται η κράτηση.

Info: Από Οκτώβριο μέχρι αρχές Ιουνίου, Τρ. – Σαβ. 19:30 – 00:00. Ναϊάδων 2, Παγκράτι, Τ. 210 7230626,

FB. Sapou

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ