Επιμέλεια Κειμένου: Γεωργία Πασσαλή

Μπορεί το Μιλάνο να μην σας δελεάσει με την πρώτη ματιά.Οι ομορφιές του είναι κρυμμένες, αλλά από τη στιγμή που τις ανακαλύψετε, θα αιχμαλωτίσει την καρδιά σας για πάντα. Σας αποκαλύπτουμε πέντε “μυστικές” διευθύνσεις της πόλης, για να ανακαλύψετε τις ομορφιές και την ιστορία μιας από τις πλέον cool πόλεις της δεκαετίας.

Για συλλέκτες και fashionistas: Quartiere Navigli

1245_1Η αγορά που πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του μήνα είναι το ιδανικό μέρος για μια βόλτα ανάμεσα στους πάγκους μικρών αντικέρς, εμπόρων και ρακοσυλλεκτών. Έπειτα, μια σύντομη στάση για ποτό και φαγητό στο Cucina Fusetti.

Για εκκολαπτόμενους βοτανολόγους: Quartiere di Brera

1245_2Ο Βοτανικός Κήπος, που δημιουργήθηκε το 1774 από την αυτοκράτειρα Μαρία Τερέζα της Αυστρίας, είναι μια όαση ηρεμίας, για μια βόλτα μακριά από το θόρυβο και τη φασαρία της πόλης, υπό τη σκιά της Καυκάσιας Καρυδιάς, ενός εκ των δύο αρχαιότερων δέντρων της Ευρώπης.

Για εκείνους που δεν ζουν λεπτό χωρίς μουσική: Quartiere Sant’Ambrogio

Διαβάστε ακόμα:
Tο μεσαιωνικό χωριό της Σαντορίνης που είναι ίσως και το ομορφότερο του νησιού!

1245_3Κάθε Κυριακή στις 11:00 ξεκινά πιο “περίεργη” συναυλία, από την χορωδία της Cappella Musicale Ambrosiana. Πριν από αυτό, όμως, επιβάλλεται πρωινό! Αρκεί να χτυπήσετε το κουδούνι στο 23 Via Caminadella και “νόστιμες” εκπλήξεις σας περιμένουν!

Για τους λάτρεις του ποδηλάτου: Quartiere di Porta Venezia

1245_4Επιβάλλεται μια βόλτα στο Palestro Park, για να γνωρίσετε και να θαυμάσετε την Art Nouveau αρχιτεκτονική της πόλης. Στη συνέχεια, μια στάση στο Μουσείο Εικαστικών “Boschi Di Stefano House” και διάλειμα στο κοντινό εστιατόριο Drogheria Πλίνιο.

Για τους φυσιολάτρες: Quartiere Portello

1245_5Αυτός ο νέος χώρο πρασίνου προσελκύει καθημερινά πλήθος επισκεπτών, παρότι ημιτελής. Εκεί που κάποτε έδρευε το εργοστάσιο αυτοκινήτων της Alfa Romeo σήμερα θα δει κανείς δεντροστοιχίες λόφους, ανθισμένους θάμνους, γλυπτά και μια λίμνη, τη μεγαλύτερη στο Μιλάνο!

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ