Ένας από τους πολλούς παραγόντες για να επισκεφτούμε μια χώρα, είναι φυσικά και το φαγητό της, δηλαδή τα εστιατόριά της.

- Advertisement -

Μερικές φορές μπορεί να είναι τόσο καλό το φαγητό μιας χώρας, που να είναι και ο κυριότερος λόγος για να την επισκεφτούμε! Κάπως έτσι λοιπόν σκέφτονται και στην Michelin, όπου εκδόθηκε ο νέος οδηγός της, που βαθμολογεί με αστέρια τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

Σκεφτείτε ότι το ένα αστέρι σημαίνει πολύ καλό εστιατόριο στην κατηγορία του, ενώ τα δύο σημαίνουν ότι η κουζίνα είναι τόσο καλή, που αξίζει αν βρεθούμε στην πόλη αυτή να τα επισκεφτούμε. Τα τρία αστέρια σημαίνουν ότι η εμπειρία είναι τόσο καλή, που αξίζει ένα ολόκληρο ταξίδι για να δοκιμάσουμε την κουζίνα του συγκεκριμένου εστιατορίου.

Οι 10 πιο όμορφες γειτονιές στον κόσμο - Μια αθηναϊκή στις ωραιότερες της Ευρώπης!

Έτσι σύμφωνα με το νέο οδηγό, πρώτη χώρα στον κόσμο με 28 τριάστερα εστιατόρια είναι η Ιαπωνία και ακολουθεί η Γαλλία με 27. Αμέσως μετά είναι οι ΗΠΑ με 14, η Γερμανία με 11, η Κίνα με 10, η Ιταλία και η Ισπανία με 9, η Βρετανία με 5, η Ελβετία με 3, το Βέλγιο με 2 και η Βόρειος Κορέα με 2. Αν σας κάνει εντύπωση που δεν βλέπετε την Ελλάδα στον χάρτη των τριών αστέρων, είναι επειδή κανένα ελληνικό εστιατόριο δεν έχει διακριθεί με τρία αστέρια Michelin… τόσο απλό!

Έτσι κι αλλιώς σε ολόκληρο τον πλανήτη υπάρχουν μόνο 137 εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αυτόν τον τίτλο και βρίσκονται συγκεντρωμένα σε περίπου δέκα χώρες!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ