Ζουν στο απόλυτο σκοτάδι. Είναι άχρωμα, σχεδόν διάφανα, και δεν αντέχουν το φως του ηλίου. Ο λόγος, όχι για τα βαμπίρ, αλλά για τα μυστηριώδη πλάσματα των σπηλαίων.

Διαβάστε ακόμα: Δες 27 έντομα που βγαίνουν από τους χειρότερους εφιάλτες σου

Αρκετά σπήλαια είναι σαν νησιά: δημιουργούν συνθήκες απόλυτης απομόνωσης, συμβάλλοντας στην εξέλιξη πλασμάτων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που σπανίως συναντώνται σε άλλα μέρη. Βίντεο του BBC Earth παρουσιάζει μερικά από αυτά τα όντα.

Η τυφλή σαλαμάνδρα (Eurycea rathbuni) έχει μια ντελικάτη εμφάνιση. Το δέρμα της είναι διάφανο και τα άκρα της λεπτά και μικροκαμωμένα. Το κοραλί «στεφάνι» στο κεφάλι της δεν είναι παρά ένα ζευγάρι βράγχια που την βοηθούν να αναπνέει όταν βουτά στο νερό για να κυνηγήσει σαλιγκάρια, γαρίδες και άλλα πλάσματα που συναντά κανείς στα νερά των σπηλαίων. Συνήθως δεν ξεπερνά τα 13 εκατοστά και, όπως λέει και το όνομά της, είναι τυφλή.

Διαβάστε ακόμα: Αυτά τα καγκουρό μόλις επινόησαν νέα πολεμική τέχνη

Ένα ακόμα πλάσμα των σπηλαίων είναι ο λευκός κάβουρας της Μπελίζ. Όπως και η τυφλή σαλαμάνδρα, έχει αποκτήσει μια εμφάνιση που θυμίζει «φάντασμα». Είναι άχρωμος, τυφλός και οι δαγκάνες του είναι αρκετά λεπτότερες σε σχέση με εκείνες άλλων ειδών κάβουρα.

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ