Ένα απίστευτο timelapse βίντεο αποκαλύπτει από την αρχή τη διαδικασία κατασκευής του πύργου Jeddah της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος πρόκειται να σπάσει το ρεκόρ του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, όταν ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά.

Τα 7 ωραιότερα πάρκα της Αθήνας! Μια ανάσα πράσινου…

Το βίντεο δείχνει τον ουρανοξύστη, ο οποίος θα βρίσκεται 1.000 μέτρα πάνω από την πόλη της Τζέντα μετά την ολοκλήρωσή του, καθώς ξεκινά να χτίζεται από το μηδέν στις αρχές του 2014 για να φτάσει μέχρι σήμερα να έχει 266 μέτρα ύψος. Αποτελείται από σκυρόδεμα και χάλυβα ενώ τα παράθυρα θα προστεθούν πολύ αργότερα στην κατασκευή.

- Advertisement -

Το κτίριο των 170 ορόφων πρόκειται να ξεπεράσει το Burj Khalifa, που θεωρείται σήμερα το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, και θα διαθέτει ένα ξενοδοχείο, διαμερίσματα, γραφεία και μια εντυπωσιακή ταράτσα.

Διαβάστε ακόμα:  Κόσμος: 15 πόλεις που μπορεί να πλημμυρίσουν μέχρι το 2030

Είσαι single; Αν ναι, εκεί πρέπει να ταξιδέψεις! (photos)

Οι πρώτες ενέργειες για να τεθεί σε εφαρμογή η κατασκευή του είχαν ξεκινήσει το 2008. Ωστόσο, λόγω καθυστερήσεων και χρηματοδότησης, το έργο δεν προχώρησε με τους επιθυμητούς ρυθμούς. Σήμερα, τα όποια προβλήματα έχουν ξεπεραστεί και η κατασκευή ενός ακόμα αρχιτεκτονικού θαύματος είναι προ των πυλών.

 

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο1)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ