Ένα από τα βασικά κριτήρια για την ικανοποίησή μας από ένα ξενοδοχείο είναι η καθαριότητα. Τελικά όμως η βρoμιά κρύβεται εκεί που φοβόμαστε ή μήπως κάπου αλλού;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα ανέλαβε να δώσει μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών που αναζήτησαν τα πιο επικίνδυνα για την υγεία σημεία και αντικείμενα ενός δωματίου ξενοδοχείου. Τα συμπεράσματα που δημοσίευσαν στο πρόσφατο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας θα σας εκπλήξουν.

Αλεξάνδρα Κιτίνα: Η 16χρονη Ελληνίδα είναι η νεότερη επιχειρηματίας στην Αυστραλία!

Αποτέλεσμα εικόνας για καμαριέρα

Όλοι θα σκέφτεστε ότι υπΆ αριθμόν ένα «ύποπτος» είναι η λεκάνη της τουαλέτας και ο νιπτήρας. Τα ευρήματα όμως θα σας διαψεύσουν, καθώς άλλα σημεία και αντικείμενα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Houston μελέτησαν δωμάτια σε αμερικανικά ξενοδοχεία, εντοπίζοντας τις πιθανές απειλές υγείας για όσους διαμένουν εκεί.

Πιο πολύχρωμο χωριό δεν θα συναντήσετε σε όλη την Ελλάδα! Που βρίσκεται;

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι τα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι περισσότερο ακάθαρτα από ένα μέσο σπίτι, παρότι βέβαια καθαρίζονται (;) καθημερινά. Τα αντικείμενα που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ποσότητα βακτηρίων σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και οι διακόπτες για τα φώτα. Ειδικά οι διακόπτες στα πορτατίφ δίπλα στα κρεβάτια. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι τα σημεία με τα λιγότερα βακτήρια στα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι τα κουρτινόξυλα και το πόμολο της πόρτας του μπάνιου!

Αποτέλεσμα εικόνας για καμαριέρα

Εξετάζοντας τα δεδομένα, οι ερευνητές αναγνωρίζουν ευθύνη στις καθαρίστριες και τον τρόπο δουλειάς τους. Συχνά τα σφουγγάρια και οι σφουγγαρίστρες λειτουργούν ως «όχημα μεταφοράς» βακτηρίων από δωμάτιο σε δωμάτιο. ΓιΆ αυτό και πρότειναν την αντικατάσταση των καθαριστικών εργαλείων από βάρδια σε βάρδια των καθαριστριών.

Ευρώπη: Οι top προορισμοί για διακοπές με παιδιά!

Καταλήγοντας, η έρευνα των επιστημόνων από το Houston εύχεται να ευρήματά τους να βοηθήσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας των ξενοδοχείων να κάνουν αποτελεσματικότερη δουλειά. Όπως αναφέρουν μάλιστα, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου δεν χρειάζεται να είναι αποστειρωμένο όπως ένα… χειρουργείο. Όμως σίγουρα χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και επιμέλεια από την πλευρά των συνεργείων καθαρισμού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ