Στην Ελλάδα η χρήση της κάνναβης είναι απαγορευμένη, ωστόσο σε 25 χώρες και πόλεις του κόσμου, η συγκεκριμένη ουσία δεν θεωρείται ναρκωτικό.

Βόρεια Κορέα

xor1

Στην Βόρειο Κορέα η κάνναβη δεν ταξινομείται ανάμεσα στα ναρκωτικά. Τα φυτά αναπτύσσονται ελεύθερα κατά μήκους του δρόμου.

Εσθονία

xor2

Στην Εσθονία αποτελεί κάτι σας σπιτικό βότανο. Ωστόσο, αν έχετε στην κατοχή σας  κάποια μικροποσότητα θεωρείται πλημμέλημα.

Βραζιλία

Τυπικά θεωρείται παράνομο στην Βραζιλία αλλά υπάρχει μία σχετική ανεκτικότητα με την διακίνησή του σε αρκετά σημεία καθώς ένα κίνημα για την νομιμοποίηση του κερδίζει με τον καιρό όλο και περισσότερους υποστηρικτές.
Νεπάλ

Η Μαριχουάνα  είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλη την έκταση του Νεπάλ, καθώς αποτελεί μέρος θρησκευτικών εκδηλώσεων του πληθυσμού.
Κόστα Ρίκα

Στην Κόστα Ρίκα η μαριχουάνα θεωρείται παράνομη, αλλά λέγεται ότι αρχές μπορεί να “κάνουν τα στραβά μάτια” σε ότι αφορά τη διακίνησή της καθώς και τη κατοχή της.

Γερμανία

Στην Γερμανία, υπάρχει μία σχετική σύγχυση για τ τι προβλέπουν οι νόμοι. Από το 1994 είναι νόμιμο να μεταφέρεις μικροποσότητες. Μάλιστα γίνεται λόγος και για άνοιγμα «coffee shops» ανάλογων του Άμστερνταμ.

ΗΠΑ

Μια χώρα που στηρίζει αρκετά τη νομιμοποίηση της κάνναβης είνα η Αμερική. Αυτή την στιγμή  είναι νόμιμη σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ (Κολοράντο και Ουάσιγκτον) με την σκέψη να νομιμοποιηθεί και σε άλλες πολιτείες.

Το 2009 η Αργεντινή έκρινε αντισυνταγματικό το να τιμωρεί πολίτες που διαθέτουν μαριχουάνα για προσωπική της χρήση χωρίς βέβαια ακόμα να την αποποινικοποιήσει. Το μεγαλύτερο ποσοστό μαριχουάνας που διατίθεται στην Αργεντινή, προέρχεται λαθραία από την Παραγουάη.

Μεξικό

Το 2009 το Μεξικό αποποινικοποίησε την κατοχή κάνναβης που έφτανε μέχρι τα 5 γραμμάρια αλλά αν η αστυνομία σε έπιανε είτε με μικρότερη είτε με μεγαλύτερη ποσότητα από την προαναφερθείσα θα έπρεπε να πληρώσεις για αν σε αφήσουν να φύγεις.

Βέλγιο

Η κατοχή ποσότητας έως 5 γραμμαρίων μαριχουάνας είναι ανεκτή εφόσον έχεις ενηλικιωθεί.

Καναδάς

Στον Καναδά η διακίνηση είναι ιδιαίτερα εύκολη, λόγω της ρευστής κατάστασης σχετικά με το νομικό καθεστώς για την κάνναβη. Το Βανκούβερ είναι γνωστό και ως πρωτεύουσα της κάνναβης στον Καναδά με πολύ γνωστό το Κόμμα της Μαριχουάνας.

Ινδία

Αν και η κατοχή είναι παράνομη στην Ινδία, η μαριχουάνα αποτελεί μέρος των Ινδουιστικών τελετών και πωλείται στα καταστήματα ένα είδους ποτό. Επίσης, πιστεύεται ότι το φυτό προέρχεται από μία περιοχή βορειοδυτικά των Ιμαλάϊων.

Περού

Η κατοχή έως 8 γραμμαρίων κάνναβης έχει αποποινικοποιηθεί στο Περού εφόσον δεν κουβαλάς και κάποιο άλλο ναρκωτικό.

Κολομβία

Το 2010 στην Κολομβία αποποινικοποιήθηκε η κατοχή ποσότητας έως 20 γραμμαρίων μαριχουάνας αλλά εξακολουθεί να είναι παράνομη η καλλιέργεια και η προσωπική χρήση.

Τσεχία

Το 2010 η Τσεχία αποποινικοποιεί την κατοχή ποσότητας έως 15 γραμμαρίων που προορίζονται για προσωπική χρήση.

Κροατία

Αν και στην Κροατία το 2013 η μαριχουάνα αποποινικοποιήθηκε για προσωπική χρήση, ωστόσο είναι παράνομο να καλλιεργείται και να πωλείται.
Χιλή

Το 2007 στην Χιλή έχει αποποινικοποηθεί η  μαριχουάνα που προορίζεται για ιδιωτική χρήση.

Τζαμάϊκα

Τόσο η καλλιέργεια όσο και η κατανάλωση είναι στην πραγματικότητα παράνομες στην Τζαμάικα αλλά η μαριχουάνα έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με την χώρα και πωλείται ανοιχτά.

Εκουαδόρ

Ποσότητα μέχρι και 20 γραμμαρίων κάνναβης που προορίζεται για προσωπική χρήση αποποινικοποιήθηκε φέτος.

Αυστραλία

Το χόρτο έχει αποποινικοποιηθεί σε πολλά μέρη της Αυστραλίας αλλά η επιβολή κυρώσεων διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία.

Πορτογαλία

por

Στην Πορτογαλία η κατοχή ναρκωτικών για προσωπική κατανάλωση αποποινικοποιήθηκε το 2001 και αντί να συλλαμβάνονται οι χρήστες αντιμετωπίζονται ως τοξικομανείς που έχουν ανάγκη από ιατρική βοήθεια.

Ελβετία

Η Ελβετία είναι αρκετά ανεκτική  με την μαριχουάνα και είναι νόμιμο να καλλιεργείς έως και τέσσερα φυτά σε κάποιες περιοχές.

Ολλανδία

Η κάνναβη έχει αποποινικοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Ισπανία

Η Ισπανία αποποινικοποίησε τη κατοχή μέχρι δύο φυτών και επέτρεψε την καλλιέργια ενός συγκεκριμένου είδους.

Ουρουγουάη

Η κάνναβη είναι καιρό νόμιμη στην Ουρουγουάη αλλά η χώρα τώρα πιέζει για την εφαρμογή ενός νομοσχεδίου που θα επιτρέπει τον κυβερνητικό έλεγχο για ολόκληρη την βιομηχανία της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ