Στην οδό Κύπρου 74 στη Γλυφάδα, ένα ολοκαίνουριο μαγαζί με θαλασσινά αρώματα μας προκαλεί σε γευστικά ταξίδια, με όχημα τις ποιοτικές πρώτες ύλες και την δημιουργική και ευρυματική σύνθεσή τους.

H νέα γαστριμαργική πρόταση στα νότια προάστια έχει όνομα: Sea Spice. Η ομάδα του Pere Ubu και ο Κώστας Τσίγκας υλοποίησαν μια ιδέα που από τη στιγμή που πήρε σάρκα και οστά έδειξε τη δυναμική της. Το Sea Spice είναι μαγαζί-πρόταση για τους λάτρεις του seafood, του οποίου οι γαστριμαργικές προτάσεις έχουν κάτι από το όνομά του: ένα πικάντικο touch.

 

Sea Spice: Γκουρμέ seafood στο πιο καλαίσθητο στέκι των Νοτίων Προαστίων

Ανοίγεις τον κατάλογο και η γευστική περιπέτεια ξεκινά. «Περιπέτεια» γιατί οι συνδυασμοί που προτείνει το μαγαζί ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.

Είναι γεγονός :Έρχεται το πρώτο πάμφθηνο εκπτωτικό χωριό στο κέντρο της Αθήνας!

Τα πιάτα με τα θαλασσινά που προτείνει κρύβουν μια λαχταριστή έκπληξη για τον ουρανίσκο: louie με quinoa, αβοκάντο, γαρίδες, καβούρι, πράσινα φασόλια, αyγά πέστροφας και παπάγια, τσιπούρα και φαγκρί με πατάτες και λαχανικά, λαβράκι με χόρτα κοκκινιστά, delicie γεμιστό με γαρίδα και γιαούρτι, poke τόνου με αγγούρι, μάνγκο και μαύρο σουσάμι, σολομός με quinoa και κρέμα από λεμόνι, μύδια με καρύδα, τζίντζερ, κόλιαντρο, καλαμάρι ψητό με ρόκα, μαιντανό, λεμόνι, κάπαρη και πεπόνι, καυτερή πιπεριά και γλυκιά σόγια, χταπόδι ψητό με σάλτσα από μαύρα φασόλια σόγιας (black bean sauce), σολομός μαριναρισμένος με παντζάρι σε σάλτσα από aperol και grapefruit, σφυρίδα με εσπεριδοειδή, καυτερή πιπεριά και μαύρο σουσάμι, rib eye μοσχαρίσιο Black Angus au jus, χτένια ψητά και μανιτάρια, χτένια σωταρισμένα με σάλτσα από χυμό καρότου και κάρυ είναι μόνο μερικές από τις γαστριμαργικές προτάσεις του Sea Spice. (Αν πάλι τον ουρανίσκος σας γαργαλίσει η επιθυμία για γλυκό ένας ξεχωριστός γευστικός συνδυασμός-πρόταση εντυπωσιάζει: κωδική ονομασία; «pavlova gigantata» με φρέσκα μούρα, γιαούρτι, σιρόπι από χαμομήλι και λεβάντα.

Την διακόσμηση του μαγαζιού υπογράφει ο interior designer Βαγγέλης Mπόνιος: το μαγαζί χαρακτηρίζεται από μίνιμαλ αισθητική.

Η θαλασσινή αύρα που φέρει το όνομά του κρύβεται στις πινελιές του μπλε που χρωματίζουν τον διακοσμητικό καμβά του.

Η ανοιχτή κουζίνα και το μπαρ από μάρμαρο που έχει δεσπόζουσα θέση στο χώρο δίνουν ξεχωριστή αίσθηση.

Στο Sea Spice είσαι σαν ένας ταξιδιώτης και οι γευστικές σου αναζητήσεις σε οδηγούν σε μονοπάτια πρωτόγνωρα για τον ουρανίσκο.

Το απόλυτο Αθηναϊκό στέκι: Το μαγαζί που τρως ψαράκι στο… χωνάκι και παίρνεις ρέστα από πεντάευρω!

Κύπρου 74, Γλυφάδα

 πηγή:bovary.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ