Η φωτογράφος µάς συστήνει στο νησί της και µας «µαρτυρά» όλα του τα µυστικά!

φωτο: απο το προσωπικο αρχειο τησ µαρινασ βερνικου

Πού να µείνετε

sifnos-vernikou001
Στα ξενοδοχεία Verina στον Πλατύ Γιαλό και Verina Astra στην Πουλάτη, πάνω από την εκκλησία της Παναγίας της Πουλάτης, στα οποία οι εντυπωσιακές βίλες και σουίτες συνδυάζουν πολυτέλεια και ιδιωτικότητα σε ένα «σκηνικό» µε φόντο το απέραντο γαλάζιο (verinahotelsifnos.com). Μερικές ακόµα εξαιρετικές προτάσεις διαµονής είναι το Elies Resort στο Βαθύ και το Πετάλι πάνω από την Απολλωνία.

Παραλίες

sifnos-vernikou004
Φάρος

Στη Χρυσοπηγή, στη νότια ακτή του νησιού, στο Βαθύ µε µια αµµώδη παραλία µήκους 1,5 χιλιοµέτρων, στην κοσµοπολίτικη ακτή Πλατύς Γιαλός, στον γραφικό Φάρο, καθώς και στο Αποκοφτό, όπου τα δέντρα της παραλίας φτάνουν µέχρι τη θάλασσα προσφέροντας την πολύτιµη σκιά τους.

Secret

sifnos-vernikou006
Βαρκάδα στον παράδεισο που ακούει στο όνοµα Πολύαιγος. Οι απόκρηµνες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά αυτού του ακατοίκητου νησιού στο Αιγαίο, το οποίο βρίσκεται 15 χλµ. νοτιοδυτικά της Σίφνου, είναι µια εµπειρία που λίγοι γνωρίζουν αλλά όλοι πρέπει να ζήσουν.

Must Do
Περίπατος στα σοκάκια του νησιού και οπωσδήποτε στο δίκτυο µονοπατιών του, το µήκος των οποίων ξεπερνάει τα 100 χλµ. και χωρίζεται σε 19 υπέροχες διαδροµές, µερικές από τις οποίες καταλήγουν σε εκκλησίες όπως η Παναγία Πλατάνισσα και ο Προφήτης Ηλίας. Δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε την εκκλησία της Χρυσοπηγής του 1650, η οποία δεσπόζει περήφανα επάνω σε έναν βράχο. Για να ζήσετε τη Σίφνο by night αξίζει να απολαύσετε ωραία cocktails στο ανηφορικό καλντερίµι της Απολλωνίας, το Στενό!

Πού να φάτε

sifnos-vernikou007
Οι λάτρεις της ιταλικής γαστρονοµίας, πρέπει να επισκεφτείτε το ristorante-pizzeria Mamma Μia, για φρέσκο ψάρι το Ω3 στον Πλατύ Γιαλό, την ταβέρνα στην περιοχή Χερόνησος και το εστιατόριο Cayenne µέσα στη πόλη για τις πιπεράτες συνταγές του και τις εύγευστες σαλάτες του. Δεν πρέπει, όµως, να παραλείψετε να γευτείτε µαστέλο, καππαροσαλάτα, ρεβιθάδα και ρεβιθοκεφτέδες σε όλες τις τοπικές ταβέρνες της Σίφνου.

sifnos-vernikou003Η φωτογραφία είναι η αδυναµία της και η Μαρίνα Βερνίκου αιχµαλωτιζει µε το φακο της τα πιο εντυπωσιακά τοπία!

sifnos-vernikou002
“µια γνησια κυκλαδιτισσα µε αυθεντικη οµορφια, η σιφνοσ εχει πολλους λογους για να γοητευσει τον επισκεπτη! “

cover124001

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ