Τα ελληνικά νησιά προβάλουν ως ο μεγάλος νικητής στη γερμανική αγορά φέτος, καθώς όλοι οι τουρ οπερέιτορ αναφέρουν ισχυρή αύξηση κρατήσεων.

Σύμφωνα με την Ένωση των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων (DRV), η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στους προορισμούς με τις περισσότερες πωλήσεις, μαζί με τη Βουλγαρία και την Κροατία. Η Αίγυπτος επιστρέφει με καλές επιδόσεις, η ζήτηση για Ισπανία συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ η Τουρκία παραμένει και φέτος πολύ πίσω σε κρατήσεις.

Συμφωνα με την TUI, η Ελλάδα έχει αύξηση πωλήσεων 30%, ενώ Ιταλία, Κροατία, Καναδάς, Μεξικό και Ν. Αφρική έχουν ισχυρές πωλήσεις. Επιστρέφει η Αίγυπτος ενώ και οι ΗΠΑ έχουν πολύ καλή ζήτηση, αυξημένη κατά 11% παρά τις πολιτικές εξελίξεις.

Διαβάστε ακόμα:  Aegean προσφορά: Ταξιδέψτε σε Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία με έκπτωση ως 50%!

Ο FTI καταγράφει συνολική αύξηση πωλήσεων 10%, που οφείλεται κυρίως στην Αίγυπτο, το Μαρόκο, τα ΗΑΕ, την Ελλάδα και την Κύπρο ενώ αισιοδοξία επικρατεί και για την Τουρκία, ιδιαίτερα τα παραλιακά θέρετρα. Ισχυρή αναμένεται η σεζόν και για τις ΗΠΑ.

Ο Schauinsland-Reisen προβλέπει αύξηση 6% στις κρατήσεις και 10% στα έσοδα το 2017. Οι πωλήσεις μέχρι στιγμής παρουσιάζουν αύξηση για Ελλάδα, Ιταλία, ενδοχώρα Ισπανίας και Αίγυπτο.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ