Εχουμε όμορφα μπαλκόνια στην Ελλάδα, στολισμένα με λουλούδια και χαρούμενα, το επιτρέπει ο καλός καιρός. Αλλά το μπαλκόνι έχει τεράστιες δυνατότητες, μπορεί να γίνει η βεντέτα του σπιτιού.

Διαβάστε ακόμη: Ψάχνουν υπαλλήλους στο ελληνικό ξενοδοχείο για γυμνιστές

- Advertisement -

Με πέντε κινήσεις μπορείτε να το κάνετε ένα πραγματικά επιπλέον δωμάτιο από όπου δεν θα θέλετε να ξεκολλήσετε. Χρειάζονται κάποια πράγματα για να το «ζεστάνουν», να το «ντύσουν», όπως ένα άλλο οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού.
Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα φυτά, εν πρώτοις. Οχι μια γλαστρούλα εδώ κι εκεί, αλλά γλάστες κοντά η μία στην άλλη, με εποχικά ή μόνιμα φυτά.

Μη διστάσετε να βγάλετε φωτιστικά στο μπαλκόνι. Φωτιστικά δαπέδου, τραπεζιού, ό,τι διαθέτετε. Πλαισιώσετε το σύνολο με τραπέζια, καναπέδες, καρέκλες, όσο γίνεται πιο αναπαυτικά, ώστε να μπορείτε να περάσετε ώρα χωρίς να θέλετε να εγκαταλείψετε τον χώρο. Μη βάζετε μεταλλικές άβολες καρέκλες, θα σας διώχνουν πάντα.

Χρησιμοποιείστε παλιούς καναπέδες, χτίστε ένα μόνιμο παγκάκι αν είστε ιδιοκτήτης, ρίξτε χαλάκια και χαλιά στο δάπεδο του μπαλκονιού σας. Διαμορφώστε παλιά υλικά σε καθίσματα, διακοσμήστε τα με όμορφα μαξιλάρια ή υφάσματα ή πολύχρωμες κουβέρτες.

Φτιάξτε ακόμη και μια «βιβλιοθήκη» βεράντας από ξύλινα κουτιά. Εκεί βάλτε τα φωτιστικά και τα γλαστράκια σας ή άλλα διακοσμητικά.

Φτιάξτε καναπέδες και καθίσματα βεράντας από παλέτες: Βάψτε τις, διακοσμήστε τις πανεύκολα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ