Σόφια: Μια πόλη που αξίζει να επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε

Αν και οι περισσότεροι τουρίστες έχουν µια ιδιαίτερη προτίµηση στις ακτές και τα ski resorts της Βουλγαρίας, µάλλον ήρθε η στιγµή να ανακαλύψουν και την πρωτεύουσά της, την Σόφια.

- Advertisement -

Είναι µια πόλη που συνδυάζει την Ανατολή και τη Δύση, τα πεντάστερα ξενοδοχεία µε τα οθωµανικά τζαµιά και τα µεγάλα εµπορικά κέντρα µε τα µνηµεία του Κόκκινου Στρατού.

Το γκρίζο της αστικής αρχιτεκτονικής της, ευτυχώς “σπάει” µε τα µεγάλα πάρκα και τους κήπους, που δίνουν µια πνοή ζωής στο πολύβουο κέντρο της. Με µουσεία, γκαλερί, εστιατόρια αλλά και µια πολύ φθηνή ζωή, η Σόφια είναι µια πόλη που αξίζει να επισκεφτείτε για να εξερευνήσετε.

Διαβάστε ακόμα: Ferrara- Matera- Parma- Lucca: 4 Μαγικές πόλεις της Ιταλίας!

Ξεκινήστε την περιπλάνησή σας από την εκκλησία

που έδωσε το όνοµά στην πόλη, την Αγία Σοφία, την παλαιότερη βυζαντινή εκκλησία στα Βαλκανία και επισκεφτείτε ένα από τα σηµαντικότερα µνηµεία της πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Alexander Nevski.

 

Κάντε µια στάση στο Αρχαιολογικό µουσείο της Σόφιας,

όπου φιλοξενείται σε ένα πρώην τζαµί που χτίστηκε το 1496 και τον Καθεδρικό Ναό Sveta Nedelya, που ξεχωρίζει για τις βυζαντινού τύπου αγιογραφίες που υπάρχουν στο εσωτερικό του και στο Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης, µε το µεγάλο κόκκινο αστέρι στον κήπο του.

- Advertisement -

Διαβάστε ακόμα: Μάλτα: Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να επισκεφτείτε την πανέμορφη πόλη

Μην χάσετε το Borisova Gradina,

ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα της Σόφιας, νοτιανατολικά του κέντρο, το οποίο είναι γεµάτο αγάλµατα, παρτέρια, ολάνθιστα λουλούδια και αποτελεί, ίσως, το πιο χαλαρωτικό µέρος για να κάνετε τους περιπάτους σας. Εκεί θα βρείτε και πολλά cafe για να χαλαρώσετε από το περπάτηµα.

Κάντε τις βόλτες σας στη λεωφόρο Vitoshka, τον πιο πολυσύχναστο δρόµο της πόλης, όπου µπορείτε να χαζέψετε τις βιτρίνες, να πιείτε τον καφέ σας ή το ποτό σας, να καθίσετε για φαγητό! Εδώ χτυπάει η καρδιά της Σόφιας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ