Επειδή ταξίδια δε σημαίνει μόνο εξωτικοί προορισμοί, εικόνες από μαγευτικά τοπία και ιστορικά μνημεία, αλλά και θλιβερές εικόνες που ξεδιπλώνουν τη δυστυχία που βασιλεύει σε μεγαλουπόλεις-παραγκουπόλεις του κόσμου, εμείς σας μεταφέρουμε σε μερικές από αυτές, από το μακρινό Χονγκ Κονγκ μέχρι το Λος Άντζελες. Οι εικόνες της εξαθλίωσης όπου ζουν κάποιοι άνθρωποι πραγματικά σοκάρουν!

Από τον Γιώργο Λ.Παπαχατζή ([email protected])

Από ένα σπίτι σε μέγεθος φέρετρου στο Χονγκ Κονγκ, μέχρι ένα δωμάτιο-σπίτι στο Λος Αντζελες, το καθένα αντανακλά την απόλυτη δυστυχία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες στις φτωχογειτονιές του κόσμου. Στο Χονγκ Κονγκ το κόστος των ακινήτων υπερδιπλασιάστηκε με αποτέλεσμα τα φτωχότερα στρώματα να καταφύγουν σε ακατάλληλους χώρους διαβίωσης, από 60 έως και 20 τ.μ.! Το ίδιο θλιβερό φαινόμενο συναντάμε και στη Νότια Κορέα και όχι μόνο. Το πιο θλιβερό όμως είναι οι αβυσσαλέες κοινωνικές αντιθέσεις. Για παράδειγμα στη Σεούλ μπορεί κανείς να διακρίνει τις πολυτελείς επαύλεις στο προάστιο Gangnam, ενώ ακριβώς δίπλα οι άνθρωποι ζουν σε παραπήγματα.

Εδώ ένας ασθενής στο κρεβάτι του πόνου όχι όμως σε νοσοκομείου αλά σε ένα εγκαταλελειμένο κτίριο της κινεζικής πόλης Hefei.

Η εκτόξευση στις τιμές ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ οδήγησε ανθρώπους σε σπίτια-κλουβιά.

Αυτή η γυναίκα  με τον γιο της ραγίζουν καρδιές. Ζουν σε αυτό το μικροσκοπικό διαμέρισμα στο Χονγκ Κονγκ.

 

Η Li Rong 37 ετών επέλεξε μια κουκέτα για να ζήσει σε μια πολυκατοικία του Χονγκ Κονγκ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ