Όταν λοιπόν η φτώχεια υπάρχει το έγκλημα αυξάνεται. Μια φτωχή χώρα, συνήθως το τελευταίο πράγμα που φροντίζει να επενδύσει είναι το σωφρονιστικό σύστημα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν φυλακές που λειτουργούν κάτω από άθλιες συνθήκες, στις οποίες επιπλέον επικρατεί συνωστισμός.

Μια τέτοια χώρα είναι και η Βραζιλία. Ο συνωστισμός είναι αφόρητος, το έγκλημα μέσα στην φυλακή συνεχίζεται σε εντονότερους ρυθμούς και ο σωφρονισμός είναι σχεδόν αδύνατος. Η φυλακή Anisio Jobim για παράδειγμα, το 2017 φιλοξενούσε 2.230 κρατούμενους ενώ είναι σχεδιασμένη να χωρά μόνο 590.

Βραζιλία: 10 αξιοθέατα πέραν των καθιερωμένων!

Οι σφαγές μεταξύ αντίπαλων συμμοριών είναι σχεδόν καθημερινές. Αν υπάρξει γενικευμένη αναταραχή, οι νεκροί είναι δεκάδες. Κάθε χρόνο στις φυλακές τις Βραζιλίας χάνουν την ζωή τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι. Η μεγαλύτερη «σφαγή» κρατουμένων έγινε στις φυλακές Carandiru, όπου μέσα σε μια ημέρα 111 κρατούμενοι σκοτώθηκαν στην προσπάθεια της αστυνομίας να ξαναπάρει τον έλεγχο της φυλακής.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και δείχνουν όλα τα προβλήματα και τις σοκαριστικές συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές της Βραζιλίας.

http://www.abc.net.au/news/2017-01-03/brazils-notorious-prisons-built-to-annihilate-torture-and-kill/8158518

https://www.express.co.uk/news/world/481525/Shocking-images-show-life-inside-Brazilian-jails-which-await-English-World-Cup-Hooligans

Kamaiurá: Η φυλή από τη Βραζιλία που ήρθε σε πρώτη επαφή με τον έξω κόσμο το 1884

https://www.hindustantimes.com/world-news/death-toll-from-brazil-jail-riot-tops-30/story-TsPixqeTaPyMaTts1DFHrK.html

http://bigthink.com/21st-century-spirituality/can-a-psychedelic-brew-reduce-prison-recidivism

Ένας ιπτάμενος δίσκος έχει προσγειωθεί στη…Βραζιλία!

https://www.thetimes.co.uk/article/officers-guilty-of-brazilian-prison-massacre-nskgm6f5997

https://www.economist.com/news/americas/21594254-brazils-hellish-penal-system-overcrowded-violent-and-brutalising-welcome-middle-ages

http://www.nydailynews.com/sports/soccer/hooligans-beware-brazil-notorious-prisons-await-article-1.1823680

Caverna Terra Ronca: Οι πανέμορφες σπηλιές Terra Ronca στη Βραζιλία

https://www.thesun.co.uk/news/2608539/shocking-pics-reveal-inside-of-overcrowded-brazil-jails-where-inmates-sleep-on-concrete-slabs-and-endure-poisonous-centipede-infestations/

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ