Ο πειρασμός της σοκολάτας μερικές φορές παίρνει άλλες… διαστάσεις, όπως, εν προκειμένω, με τις παρακάτω πιο ακριβές σοκολάτες του κόσμου.

Αποτέλεσμα εικόνας για expensive choco

Ο ιδιαίτερος ουρανοξύστης της Μπανγκόκ που μοιάζει ημιτελής

Από την Ελβετία, μέχρι το Κονέκτικατ και από τη Γαλλία μέχρι το Εκουαδόρ, αυτές είναι μερικές από τις πιο ακριβές σοκολάτες που υπάρχουν στον κόσμο, που πολλοί θα έδιναν τα πάντα..ή σχεδόν τα πάντα, για ένα κομμάτι τους

Σοκολάτες για...γερές τσέπες

To’ak Chocolate’s 2014-harvest (μπάρα των 50 γραμμαρίων), 230 ευρώ
Μόνο 574 μπάρες αυτής της βιολογικής, 81% σκούρας σοκολάτας δημιουργήθηκαν μέσα στο 2014 και κάθε μια εξ αυτών έρχεται με ιδιαίτερη χειροποίητη συσκευασία σε κουτί από φτελιά, μαζί με ένα φυλλάδιο 116 σελίδων, με χαραγμένο τον αριθμό της σοκολάτας. Ο συνιδρυτής της To’ak, Jerry Toth, εμπνεύστηκε την ιδέα αυτής της σοκολάτας, από μια φυτεία του Εκουαδόρ με κακαόδεντρα που έχουν επιζήσει από το 1916 και την ασθένεια “Witch’s Broom”, η οποία είναι ουσιαστικά δυσμορφία που προκαλείται από μύκητα.

Αρχαίος ναός ήρθε στην επιφάνεια από σεισμό στο Μεξικό

Knipschildt Chocolatier’s Madeline truffle, 220 ευρώ
Η υψηλή της τιμή οφείλεται στη γέμισή της με γαλλική τρούφα και στην περιεκτικότητά της κατά 71% σκούρας σοκολάτας από κόκκους κακάο του Εκουαδόρ. Πλούσια κρέμα, με περίβλημα βανίλιας, ιταλικό λάδι τρούφας, τυλιγμένο σε ganache (κρεμώδες μείγμα σοκολάτας που παρασκευάζεται από σοκολάτα καλής ποιότητας και κρέμα γάλακτος) για 24 ώρες και δεν συμμαζεύεται… Η τρούφα, όμως, είναι εν τέλει αυτή που στέλνει την αξία της στα ύψη, αφού κοστίζει 870 ευρώ το κιλό.

Σοκολάτες για...γερές τσέπες

DeLafée of Switzerland’s Gold Chocolate Box (8 σοκολατάκια), 290 ευρώ
Οι βρώσιμες νιφάδες χρυσού 24 καρατίων, τυλιγμένες μέσα στη σοκολάτα, αρκούν για να εκτοξεύσουν το κόστος της εν λόγω σοκολάτας. Αυτός, όμως, δεν είναι ο μοναδικός χρυσός που συναντάμε σε αυτή, καθώς μαζί της προσφέρεται κι ένα χρυσό νόμισμα από την ελβετική εθνική τράπεζα που χρονολογείται ανάμεσα στο 1910 και το 1920 και έχει αξία 116 ευρώ. Καλή αγορά!

Σοκολάτες για...γερές τσέπες

Amedei’s Prendimé, 48 ευρώ
Σε σύγκριση με τις προηγούμενες σοκολάτες, η Amedei’s Prendimé ίσως μοιάζει φθηνή, το 50ευρώ, όμως, για μια σοκολάτα, δύσκολα θα το έδιναν πολλοί. Η συγκεκριμένη φτιάχνεται στην Τοσκάνη από την Cecilia Tessieri, εξπέρ στον κόσμο της σοκολάτας παγκοσμίως, και είναι διαθέσιμη σε σκούρα –με ή χωρίς αμύγδαλα και φουντούκια-, γάλακτος και λευκή –με φουντούκια.

Αποτέλεσμα εικόνας για debauve & gallais le livre

Debauve & Gallais’s Le Livre, 480 ευρώ
Ιδού και η πιο ακριβή σοκολάτα της λίστας, ή μάλλον σοκολάτες, αφού πρόκειται για 35 σοκολατάκια (μείγμα ganache και πραλίνας), τα οποία προσφέρονται σε δερμάτινο κουτί με ανάγλυφα σχέδια χρυσού, που μοιάζει με βιβλίο. Ή τουλάχιστον αυτή ήταν η αρχική ιδέα το 2000 όταν πρωτοβγήκαν. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, η σοκολατένια αυτή έμπνευση υπάρχει ακόμα, με την προσθήκη τρούφας, ζεστών τσιπ σοκολάτας, λευκής σοκολάτας και άλλων λαχταριστών υλικών.

Πηγή: clickatlife.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ