Αρχικά το δέντρο ήταν δίπλα στο σταθμό, καθώς μεγάλωνε το δέντρο όμως, πλησίαζε και πλησίαζε…Το 1910, στην Οσάκα της Ιαπωνίας άνοιξε ένας σταθμός τραίνου.

Σήμερα αυτός ο σταθμός, ο Kayashima, είναι ο πιο παράξενος σταθμός τραίνου στον κόσμο! Γιατί ο σταθμός αναγκάστηκε να ανοίξει για να… χωνέψει ένα δέντρο 700 ετών!

Αρχικά αυτό το υπεραιωνόβιο καμφορόδεντρο ήταν δίπλα στο σταθμό. Όμως το δέντρο μεγάλωνε ενώ η αύξηση του πληθυσμού της περιοχής απαίτησε την επέκταση του σταθμού, η οποία και πήρε έγκριση το 1972.

Ο σταθμός θα έπεφτε πάνω στο δέντρο κι έτσι το δέντρο έπρεπε να κοπεί!

Προσοχή! Απειλούνται 15 χιλιάδες πτήσεις τις ημέρες των γιορτών

Στην Ιαπωνία, όμως, οι θεότητες – και οι δεισιδαιμονίες – δεν πεθαίνουν. Για καιρό πολύ, το καμφορόδεντρο συνδεόταν με μια τοπική θεότητα και τον βωμό της.

Έτσι όταν οι ντόπιοι κατάλαβαν τι σχεδίαζαν οι αρχές για το δέντρο, σηκώθηκε οργή μεγάλη. Πήραν κι έδωσαν οι ιστορίες για το ότι το δέντρο οργίστηκε και ότι θα συμβούν ατυχίες σε όποιον αποπειραθεί να το κόψει. Κάποιος που έκοψε ένα κλαδί του δέντρου ανέβασε υψηλό πυρετό. Άλλοι είδαν ένα άσπρο φίδι τυλιγμένο στον κορμό του καμφορόδεντρου.

Διαβάστε ακόμα:
10+1 δεντρόσπιτα στον κόσμο που μπορείτε να κάνετε κράτηση! Ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό...

Κι οι επίσημοι; Τι μπορούσαν πλέον να κάνουν; Συμφώνησαν να διατηρήσουν το καμφορόδεντρο και να το ενσωματώσουν στον σχεδιασμό της καινούργιας υπερυψωμένης πλατφόρμας του σταθμού. Οι εργασίες άρχισαν το 1973 και ολοκληρώθηκαν το 1980. Ο εκσυγχρονισμένος σταθμός Kayashima περικλείει ακόμη και το κάτω μέρος του δέντρου και τον μικρό βωμό…

Πώς είναι να μένεις σε σουίτα ξενοδοχείου αξίας 30.000 δολαρίων τη βραδιά

πηγή:news.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ