Πάνω στην πανέµορφη παραλία Μαράθι (15 χλµ. από την πόλη), ο Πατρελαντώνης παραµένει ανεκτίµητη αξία στο xανιώτικο χάρτη της γεύσης. Εδώ όλα ξεκίνησαν από µια καλύβα που στέγαζε ένα ταπεινό µαγέρικο µε ένα τηγάνι όπου τσιτσίριζαν φρέσκα ψάρια και µουσική υπόκρουση τους παφλασµούς της θάλασσας…

Από την Κατερίνα Ρίγκου, Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

reasons-to-go-out012

Τα χρόνια πέρασαν, τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά εξακολουθούν να έχουν την τιµητική τους µε πιάτα που κάνουν twist σε πιο nouveau διάσταση, µε θέα στο γαλάζιο και φόντο έναν χαρούµενο χώρο µε χρωµατιστές πινελιές, παρεΐστικες καθιστικές γωνιές και έντονη νησιώτικη αύρα. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να απολαύσουµε µετά το µπάνιο µας προτάσεις ελληνικής δηµιουργικής και µεσογειακής κουζίνας µε έµφαση στις ολόφρεσκες θαλασσινές γεύσεις, που φτάνουν καθηµερινά στην κουζίνα από τους ντόπιους ψαράδες.

Η πίτα της... τεμπέλας! Εύκολη χανιώτικη μαραθόπιτα στο τηγάνι

reasons-to-go-out010

reasons-to-go-out011

Σαλάτες όπως το ταρτάρ τόνου µε φακές και κυρίως πιάτα όπως φιλέτο τσιπούρας µε ελιές, λινγκουίνι µε σάλτσα αχινού και η σφυρίδα φρικασέ συγκαταλέγονται –όχι άδικα– στα must taste του ανανεωµένου µενού. Και εννοείται ότι το πρωί απολαµβάνουµε ήρεµα τον καφέ µας ή δροσερά ροφήµατα, ενώ το βράδυ µάς φτιάχνει µε απολαυστικά cocktails στο µπαρ. Καθηµερινά (Μάιος – τέλη Οκτ.) από τις 10:00-όσο πάει (11:00-01:00 η κουζίνα). Χειµερινή περίοδος: Ανοιχτά Σάβ. & Κυρ.

Ξεφυλλίστε, διαβάστε και κατεβάστε εντελώς δωρεάν το νέο Best in Travel Chania που κυκλοφορεί με ένα μόνο κλικ εδώ!

Cover Chania mag 2016_free copy_low

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ