Ασφάλεια από τις επικίνδυνες θάλασσες, αλλά και άκρως εντυπωσιακό θέαμα ετοιμάζονται να προσφέρουν οι Νορβηγοί σε ναυτικούς και ταξιδιώτες.

Σχεδιάζουν την κατασκευή του πρώτου σε μεγάλη κλίμακα πλωτού τούνελ για πλοία το οποίο και θα δίνει τη δυνατότητα παράκαμψης επικίνδυνης θαλάσσιας ζώνης. Πρόκειται για το «Stad Ship Tunnel» το οποίο και θα κατασκευαστεί στη χερσόνησο Stad με μήκος μεγαλύτερο του 1,7 μιλίου.
«Το έργο θα συνεισφέρει στην αύξηση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας», εκτίμησε από την πλευρά της η κυβέρνηση, που αναμένει το έργο να είναι έτοιμο το 2022.

Διαβάστε ακόμα:  Ήπειρος: Η «μυστική» λίμνη μέσα στο πράσινο με την ξεχωριστή ομορφιά και το εξωτικό τοπίο

Σύμφωνα με μελέτη, στα νερά της χερσονήσου αυτής έχουν συμβεί 46 δυστυχήματα ή άλλα περιστατικά που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 33 ανθρώπους από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οπως μετέδωσε το NRK η Νορβηγική κυβέρνηση ενέκρινε την χρηματοδοτική υποστήριξη του εγχειρήματος σε δύο φάσεις καθώς θα πρέπει να απομακρυνθούν τρία εκατομμύρια κυβικά μέτρα βράχων πέραν των άλλων εργασιών για την εκβάθυνση του τούνελ το ύψος του οποίου θα ξεπερνά τα 37 μέτρα και το πλάτος τα 26,5 μέτρα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ