Πολλοί τη χαρακτηρίζουν «παραμυθένια» κι έχουν δίκιο. Η Πράγα, πρωτεύουσα της Τσεχίας, είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έμειναν σχετικά αλώβητες από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους!!!

Δεν είναι τυχαίο που αποκαλείται επίσης «χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων» ενώ το ιστορικό κέντρο της συγκαταλέγεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

- Advertisement -

Ο θρύλος λέει πως η Πράγα ιδρύθηκε από την Πριγκίπισσα Λιμπούσε και το σύζυγό της Πρέμυσλ, ιδρυτή της ομώνυμης δυναστείας. Τότε η πόλη ήταν ουσιαστικά ένα κάστρο στη δεξιά όχθη του Μόλδαβα. Η ιστορία της περιοχής κρατά από την Παλαιολιθική Εποχή.

10 λόγοι που θα σε κάνουν να πας στην Πράγα… περπατώντας! (Photos)

Πρωτεύουσα της νεοσύστατης τότε Τσεχίας η Πράγα έγινε το 1993, μετά την πτώση του τείχους το 1989 και τη Βελούδινη Επανάσταση.

Οι σύγχρονοι επισκέπτες γοητεύονται τόσο από την ατμόσφαιρα άλλης εποχής που αποπνέει η πόλη όσο και από τα επιμέρους αξιοθέατά της που έχουν το δικό τους ενδιαφέρον. Ανάμεσά σε αυτά είναι το κάστρο της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου όπου  φυλάσσονται τα Κοσμήματα του Στέμματος της Βοημίας.

Στο κάστρο της πόλης ξεχωρίζει ο ναός του Αγίου Βίτου, με το κωδωνοστάσιό του, σε ύψος 99,5 μέτρων να αποτελεί τον ψηλότερο ιστορικό πύργο της Πράγας. Απαραίτητη είναι μια βόλτα στη γέφυρα του Καρόλου, την παλαιότερη της Πράγας.

Τα αγάλματα που την κοσμούν δημιουργούν την εικόνα υπαίθριας γλυπτοθήκης ενώ η ημέρα και η ώρα της θεμελίωσής της λέγεται πως επελέγη αφού ο αυτοκράτορας Κάρολος ο Δ’ συμβουλεύτηκε αστρολόγους.

- Advertisement -

Καρδιά της πόλης θεωρείται η πλατεία της Παλιάς Πόλης ενώ το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο είναι το αστρονομικό ρολόι. Εκτός από το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το ίδιο, από τον πύργο του μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα σε όλο το ιστορικό κέντρο.

Μία βόλτα στην καθημερινότητα της ανοιξιάτικης Πράγας! (Photos)

ΠΡΑΓΑ

ΠΡΑΓΑ

ΠΡΑΓΑ

Πράγα: Στιγμιότυπα από τον αγαπημένο διαχρονικό προορισμό που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή! (photos)

ΠΡΑΓΑ

 

Praga1

 

Praga2

 

Praga3

 

Praga4

 

Praga5

 

Praga6

 

Praga7

 

Praga8

 

Praga9

 

Praga10

 

Praga11

 

Praga12

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ