Από την κουζίνα του εστιατορίου Bakalo στη Μύκονο, ο Γιάννης Γαβαλάς μας ταξιδεύει με τις γεύσεις του σε όλες τις Κυκλάδες!

- Advertisement -

iraklia1

ΠΑΡΑΛΙΕΣ: Μόλις πατήσω το πόδι µου στην Ηρακλειά, δεν βλέπω την ώρα να βουτήξω στα καταγάλανα νερά της! Από τις αγαπηµένες µου παραλίες, το Λιβάδι µε τη χρυσή άµµο και ο Καρβουνόλακος µε το βαθύ γαλάζιο, που µε ταξιδεύει! Must στάση κάθε καλοκαίρι και η Αλιµιά, που στο βυθό της κρύβεται το γερµανικό υδροπλάνο «Arado» – αν είστε fans των καταδύσεων, αξίζει τον κόπο!

iraklia7

SECRET: Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι στην Ηρακλειά έχουµε το έβδοµο µεγαλύτερο σπήλαιο σε όλη την Ελλάδα, αυτό του Αγίου Ιωάννη, στη νότια πλευρά του νησιού, µε εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγµίτες, για το οποίο µάλιστα ο µύθος αναφέρει ότι πρόκειται για το σπήλαιο του Κύκλωπα Πολύφηµου. Αν βρεθείτε εδώ, στις 29 Αυγούστου, όταν γιορτάζεται ο άγιος, δεν πρέπει µε τίποτα να χάσετε το πανηγύρι και τους εορτασµούς, που ξεκινούν µάλιστα από την παραµονή στην πρώτη µεγάλη αίθουσα και προσελκύουν πλήθος κόσµου και από τα γύρω νησιά!

iraklia5

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ: Στην κορυφή του λόφου πάνω από το λιµανάκι θα βρείτε τον Αίολο! Σίγουρα, θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας, µε την ανεπιτήδευτη φιλοξενία των ιδιοκτητών, αλλά θα χορτάσει και το µάτι σας µια εκπληκτική θέα! Πιστέψτε µε, το να ατενίσετε το κυκλαδίτικο ηλιοβασίλεµα από εδώ θα είναι µια εµπειρία που δύσκολα θα ξεχάσετε!

- Advertisement -

iraklia3

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ: Στον Αϊ-Γιώργη θα κάνετε στάση στην ψαροταβέρνα Ακαθή για φρέσκο ψάρι, στο Υποβρύχιο για εκλεκτούς µεζέδες, για να συνοδέψετε το ουζάκι σας, και στο Μαϊστράλι για µαγειρευτά µε σπιτική νοστιµιά! Μετά το µπάνιο σας στο Λιβάδι, θα καθίσετε στο Πέρα Πάντα, για να απολαύσετε παραδοσιακά εδέσµατα και, αν αναζητάτε πιάτα µε πιο… δηµιουργικές πινελιές, θα τα βρείτε στο Σύρµα! Και για να πάρετε και λίγη… γεύση από Ηρακλειά µαζί σας, προµηθευτείτε το εξαιρετικό θυµαρίσιο µέλι και τα πεντανόστιµα τυροκοµικά που παράγονται στο νησί από µικρές οικοτεχνίες!

iraklia6

MUST DO:  Κορυφαία εµπειρία µια βόλτα µέχρι τον Μέριχα, στη ΝΑ πλευρά! Ένας όρµος που περιβάλλεται από εντυπωσιακούς γκρεµούς, όπου φωλιάζουν άγρια πουλιά, ενώ στη βάση τους απλώνονται δύο παραλίες µε κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά! Προτού φύγετε όµως από το νησί, φροντίστε να το γνωρίσετε… εκ των έσω, αφού θα ανακαλύψετε οκτώ οργανωµένα περιπατητικά µονοπάτια για διαδροµές που θα σας γεµίσουν µε τις αυθεντικές εικόνες της Ηρακλειάς και θα χορτάσετε το παρθένο τοπίο και το φυσικό κάλλος της.

iraklia2

Φωτο: Γιάννης Γαβαλάς 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ