Το ολοκαίνουργιο Λούβρο του Άμπου Ντάμπι βρήκε τη δική του «Μόνα Λίζα», τον πίνακα που θα ταυτιστεί με το μουσείο και θα τραβάει τα βλέμματα όλων των επισκεπτών.

Και δεν είναι άλλος από τον «Σωτήρα του Κόσμου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που τον περασμένο μήνα έσπασε κάθε ρεκόρ πώλησης σε δημοπρασία, όταν αγοράστηκε έναντι 450 εκατ. δολαρίων.

Ο μυστηριώδης αγοραστής δεν ήταν όμως το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι αλλά, όπως αποκάλυψαν οι New York Times, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μπάντερ μπιν Αμντουλάχ μπιν Μοχάμεντ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ (ας τον λέμε Μπάντερ από εδώ και πέρα…), ένα από τα λιγότερο γνωστά μέλη της βασιλικής οικογένειας, χωρίς καμία προϊστορία ως σημαντικός συλλέκτης έργων τέχνης.

Ούτε ο οίκος Christie’s ούτε η ο ίδιος ο Μπάντερ σχολίασαν την αποκάλυψη της εφημερίδας, ωστόσο το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι την επιβεβαίωσε εν μέρει με το ακόλουθο tweet:

Ο πρίγκιπας Μπάντερ προέρχεται από έναν μικρότερο κλάδο της βασιλικής οικογένειας, τους Φαρχάν. Εμφανίζεται στο διοικητικό συμβούλιο της ενεργειακής εταιρείας Energy Holdings International, έχει ιδρύσει μια μεγάλη εταιρεία ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων στη Σαουδική Αραβία, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο των ακινήτων σε όλη τη Μέση Ανατολή.
πηγή:reader.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ