Πόσες φορές περνούσα μπροστά από την Αθηναϊδος βιαστική για τα ραντεβού μου, και το μάτι μου τραβούσε πάντα μια καινούρια πινακίδα «Ζήσης»!

Μόλις πριν λίγες μέρες βρήκα λοιπόν λίγο χρόνο να κάνω μια στάση για να το δοκιμάσω! Ψαράκι σε χωνάκι γράφει απ’ έξω στην ταμπέλα, κι ακριβώς αυτό είναι!

Από την

ΤΙΤΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Και η ιστορία λέει ότι υπάρχει παππούς Ζήσης, βολιώτης στην καταγωγή που διατηρούσε μαζί με τη σύζυγό του τσιπουράδικο πίσω από την ψαραγορά του Βόλου!

Αθήνα: 5 ιδανικές και «μυστικές» αποδράσεις που μάλλον δεν γνωρίζετε την υπαρξή τους!

Όμως ο εγγονός του, Ζήσης κι αυτός, ήταν αυτός που αποφάσισε να φέρει πριν λίγους μήνες στην καρδιά της Αθήνας ένα μαγαζί από αυτά που έχεις συνηθίσει να βλέπεις συνήθως δίπλα στο κύμα!

Ο Ζήσης, λοιπόν, στη σύγχρονη εκδοχή του συνδυάζει ένα πρωτότυπο street food με ένα προσεγμένο καθημερινό ουζερί… Από τη μια λοιπόν αν είστε βιαστικοί μπορείτε να παραγγείλετε το ψαράκι της αρεσκείας σας, από μια πλούσια γκάμα (αθερίνα, σαρδέλα, γαριδάκι, λωρίδες μπακαλιάρου, γαύρο, καλαμάρι, γαρίδες πανέ) και να το παραλάβετε σε… χωνάκι για το δρόμο με σαλάτα λάχανο-καρότο και την ανάλογη σος (μου θύμισε τις ψαραγορές που σου δίνουν τα ψάρια τυλιγμένα σε χωνί από λαδόκολλα), αλλιώς μπορείτε να καθίσετε στα τραπεζάκια του για να γευτείτε φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες, όστρακα και ψητό ψαράκι σε εξαιρετικές τιμές!

Απίστευτο travel deal! Αεροπορικά εισιτήρια για Θεσσαλονίκη μόνο 40€ με επιστροφή! Μην τα χάσετε!

Το χωνάκι κοστίζει μόλις €3,9 και τρως ένα υγιεινό και πεντανόστιμο γεύμα γλυτώνοντας όλο τον κόπο του να το καθαρίσεις και να τηγανίσεις τα ψαράκια!

Μια εξαιρετική φρέσκια ιδέα!

Αθηναϊδος 3, Αθήνα, Τ.210 3211152

www.zisisfish.gr

Η ιστορία του Ζήση εδώ

Facebook page

Πηγή: athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ