Το καθένα από αυτά απασχόλησε πρόσφατα το CNN. O λόγος φυσικά για τα άκρως εντυπωσιακά νέα αεροσκάφη με το καθένα να διακρίνεται για την δική του προσωπικότητα, αλλά όλα με έναν κοινό παρονομαστή. Να μας απογειώσουν ψηλά στους αιθέρες με στυλ και άποψη!

Από τον Γιώργο Λ.Παπαχατζή ([email protected])

1. Icelandair-Βόρειο Σέλας. Το εξωτερικό του Boeing 757 Hekla Aurora είναι εντυπωσιακό, ενώ και στο εσωτερικό του ο φωτισμός μιμείται το Βόρειο Σέλας.


2. Kulula-Flying 101. Στο εξωτερικό του «αποτυπώνεται» το… εσωτερικό του. Υπάρχει ακόμα και ένδειξη για το πού βρίσκεται το μαύρο κουτί.


3. ANA-Star Wars. Πρόκειται για το πιο δημοφιλές ρομπότ παγκοσμίως.


4. Brussels Airlines-Τεντέν. Έχει τη «μορφή» καρχαρία, διακόσμηση εμπνευσμένη από την περιπέτεια του Τεντέν «Ο θησαυρός του κόκκινου Ρακάμ». Οι επιβάτες μπορούν να διαβάσουν και βιβλία του Τεντέν στο αεροπλάνο στα αγγλικά, γαλλικά και ολλανδικά.


5. Eva Αir-Gudetama. Ο δημοφιλής χαρακτήρας Gudetama, ο δύσθυμος και οκνηρός κρόκος αυγού, δημιουργία της ιαπωνικής εταιρείας Sanrio, φιγουράρει στο αεροπλάνο της διαδρομής Ταϊπέι-Τόκιο.


6. Virgin Atlantic-«Πού είναι ο Γουάλντο;». Η αεροπορική εταιρεία γιόρτασε τα 25α γενέθλια της σειράς βιβλίων «Πού είναι ο Γουάλντο;» με τη σχετική διακόσμηση.
7. Azores Airlines-Φάλαινα. Τα νησιά Αζόρες θεωρούνται το μεγαλύτερο καταφύγιο φαλαινών στον κόσμο. Προς επίρρωση αυτού η αεροπορική εταιρεία υιοθέτησε ως διακόσμηση ένα μπελ σπέρμα-φάλαινα.

Διαβάστε ακόμα:  7 από τα ομορφότερα φυσικά τοπία στην Ελλάδα που όλοι πρέπει κάποια στιγμή να δουν από κοντά


8. PNG Air-AIR. Η αεροπορική εταιρεία της Παπούα Νέα Γουινέα σε ένα αεροσκάφος της αποτύπωσε την πολυπολιτισμικότητα και τις παραδοσιακές εικόνες των κατοίκων.


9. Qatar Airways-Μπαρτσελόνα. Ως χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνα, η Qatar Airways διακόσμησε ένα αεροσκάφος με τη σημαία της ομάδας.


10. Westjet-Frozen. Η καναδική αεροπορική εταιρεία συνεργάστηκε με την εταιρεία Disney και, επιστρατεύοντας καλλιτέχνες από τον Καναδά, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, «ζωντάνεψαν» το Frozen.


11. Jetstar-Σιγκαπουριανοί. Ένας κότσυφας –κοινό πουλί στη Σιγκαπούρη– και τα πρόσωπα 50 καθημερινών ανθρώπων της πόλης συνέθεσαν αυτή τη διακόσμηση με την οποία η εταιρεία γιόρτασε το 2015 την 50η Εθνική Ημέρα της Σιγκαπούρης.


12. British Airways-Μόδα. Σε αυτό το αεροσκάφος η Ανατολή συναντά τη Δύση. Πρόκειται για σύνθεση της Κινέζας σχεδιάστριας μόδας Masha Ma, απεικονίζει ένα μπαμπού και ένα ρόδο και αποτίει φόρο τιμής στην ευρωπαϊκή καλλιτεχνική τεχνική του ιμπρεσιονισμού και στην κινεζική ζωγραφική με μελάνι και νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ