Δίπλα στη λεωφόρο Αμαλίας, περί τα 500 μ. από την πλατεία Συντάγματος, βρίσκεται ο πανέμορφος χώρος του Ολυμπιείου, με τον μεγαλοπρεπή ναό του Ολυμπίου Διός και την πολυφωτογραφημένη Πύλη του Αδριανού. Η λατρεία εδώ χρονολογείται από τους προϊστορικούς χρόνους. Ο ναός προς τιμή του Διός άρχισε να κτίζεται τον 6ο αι. π.Χ. από τον τύραννο Πεισίστρατο, αλλά έμεινε ημιτελής λόγω πτώσης της τυραννίας. Ολοκληρώθηκε πολύ αργότερα (124-125 μ.Χ.), στα χρόνια του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού –ο οποίος ταύτισε τον εαυτό με τον Δία, και ήταν από τους μεγαλύτερους της εποχής του. Από τους 104 κίονες κορινθιακού ρυθμού σήμερα σώζονται μόνο 15. Η Πύλη μια θριαμβική αψίδα ανεγέρθηκε από τους Αθηναίους το 131-132 μ.Χ., ως ένδειξη ευγνωμοσύνη προς τον Αδριανό για τα έργα που είχε χαρίσει στην πόλη.

Info: Καθημερινά 08:00-15:00, είσοδος €2.

Ένας από τους πιο καταξιωμένους φωτογράφους μας αποκαλύπτει τη δική του νυχτερινή Αθήνα μέσα από ένα timelapse που θα σας καθηλώσει!

Διαβάστε ακόμα:
Αναφιώτικα: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ιστορική αθηναϊκή συνοικία...

Ο γύρος του κόσμου σε λίγα λεπτά. Δείτε το μαγευτικό βίντεο!Στύλοι Ολυμπίου Διός: Η ιστορία πίσω από ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά μνημεία της Αθήνας.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ