Δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά από τον ίδιο σας τον εαυτό! Και αν αυτό σας ακούγεται παράξενο, ένα solo ταξίδι θα σας διαψεύσει. Αφήστε στην άκρη τους φόβους και τις ανησυχίες και ακολουθήστε τις παρακάτω συµβουλές, για ένα ταξίδι διαφορετικό από τα άλλα, που δύσκολα θα ξεχάσετε!

Διαβάστε ακόμα. Αυτές είναι οι αρχαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις

- Advertisement -

1. Ξεχάστε ό,τι έχετε ακούσει ή διαβάσει

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για solo ταξίδια. Κάντε ό,τι θέλετε, χωρίς να ανησυχείτε για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι. Αν θέλετε να κοιµηθείτε, κάντε το. Εάν δεν θέλετε να δείτε ένα συγκεκριµένο πολιτιστικό µνηµείο, µην το κάνετε. Οι solo περιπέτειες του κάθε ατόµου είναι µοναδική εµπειρία, γι’ αυτό απαλλάξτε το µυαλό σας απ’ ό,τι έχετε ακούσει ή διαβάσει.

2. Να είστε ειλικρινείς σχετικά µε τις ανάγκες σας

Αν, παραδείγµατος χάριν, θέλετε να συναντήσετε νέους ανθρώπους, τότε πρέπει να προγραµµατίσετε το ταξίδι σας µε τέτοιον τρόπο, ώστε να µπορεί να ικανοποιηθεί η ανάγκη σας αυτή.

3. Μπορείτε να επικοινωνείτε µε τους αγαπηµένους σας

Αυτό δεν σας κάνει αδύναµο/η. Αν βρεθείτε σε µια στιγµή φόβου ή µοναξιάς, µη διστάσετε να στείλετε ένα µήνυµα ή να πάρετε ένα τηλέφωνο τους δικούς σας.

4. Μην προγραµµατίζετε τα πάντα

Αφήστε περιθώρια για αυθορµητισµό και απρόβλεπτες περιπέτειες!

5. Να είστε προετοιµασµένοι ότι µπορεί να νιώσετε ευάλωτοι…

Να έχετε επίγνωση των ανασφαλειών σας. Δεν υπάρχει λόγος να τροµάξετε, ακόµα κι αν η σκέψη ότι είστε µόνοι σε ένα άγνωστο µέρος σάς αναστατώσει. Θυµηθείτε: Υπάρχει λόγος που κάνετε αυτό το ταξίδι!

6. Πάντα να έχετε περισσότερα µετρητά από αυτά που νοµίζετε ότι θα χρειαστείτε

Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα χρειαστεί να ξοδέψετε περισσότερα χρήµατα. Ειδικά σε περίπτωση κλοπής της πιστωτικής σας κάρτας, τα µετρητά είναι απαραίτητα.

7. Στείλτε αντίγραφο του διαβατηρίου σας και τα δροµολόγια των πτήσεων σε κάποιον γνωστό σας

Ποτέ δεν ξέρετε πότε µπορεί να τα χρειαστείτε.

8. Να έχετε µαζί σας σηµαντικούς αριθµούς τηλεφώνου και διευθύνσεις

Μπορεί να είναι το τηλέφωνο του ξενοδοχείου ή του ξενώνα όπου µένετε, ο διεθνής αριθµός της πιστωτικής σας κάρτας, η διεύθυνση της πρεσβείας κ.λπ.

9. Επικοινωνήστε µε το ξενοδοχείο ή τον ξενώνα σας προτού φύγετε

Μπορεί να έχουν δωρεάν υπηρεσία µεταφοράς µε λεωφορείο και να σας διευκολύνουν.

10. Μην κουβαλάτε πολλά και, συχνά, άχρηστα πράγµατα

Πρέπει να είστε σε θέση να κουβαλάτε µε άνεση τα υπάρχοντά σας, καθώς µπορεί να χρειαστεί να περπατήσετε για αρκετές ώρες, να ανεβείτε σκάλες ή να αλλάξετε πολλά µέσα µεταφοράς.

11. Να είστε πρακτικοί στις επιλογές σας

Μπορεί να νοµίζετε ότι θα χρειαστείτε πολλά ζευγάρια παπούτσια, σκεφτείτε, όµως, ότι η εµφάνιση έρχεται δεύτερη σε ένα τέτοιο ταξίδι! Επιλέξτε, λοιπόν, ένα πρακτικό backpack µε φερµουάρ και τσέπες, όπου θα µπορείτε να αποθηκεύετε τα πάντα µε ασφάλεια.

12. Τα σακουλάκια είναι αναγκαία

Οι λόγοι, πολλοί: Για τα καλλυντικά σας, για την εξοικονόµηση χρόνου στον έλεγχο του αεροδροµίου, για το τηλέφωνό σας όταν τύχει να περπατήσετε µε βροχή.

13. Μια κλειδαριά…

Απλώς να έχετε µαζί σας! Είναι σίγουρο ότι θα τη χρειαστείτε!

14. Πάρτε µια τράπουλα και ένα καλό βιβλίο

Η τράπουλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σπάσει ο πάγος µε τους άλλους ταξιδιώτες και το βιβλίο µια καλή παρέα όταν κάθεστε µόνοι/ες σε καφετέριες και παγκάκια µε θέα!

15. Έχετε µαζί σας ένα ηµερολόγιο

Θα σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τα συναισθήµατα και τις σκέψεις της µοναξιάς, την αµηχανία και τον φόβο.

16. Αναζητήστε τοπικές περιηγήσεις

Οι περιηγήσεις µε τα πόδια είναι ένας δωρεάν και διασκεδαστικός τρόπος για να δείτε την πόλη και να γνωρίσετε καινούριους ανθρώπους.

17. Περιπλανηθείτε άσκοπα

Η περιπλάνηση χωρίς χρονικούς περιορισµούς είναι ό,τι πρέπει για να ανακαλύψετε πράγµατα που δεν θα βρείτε σε οδηγούς.

18. Αν χαθείτε, µην ανησυχήσετε

Μπορεί να σας τύχει να νιώσετε χαµένοι µέσα στον φόβο σας, όµως συνεχίστε να τριγυρνάτε, µέχρι να βρείτε κάποιον πρόθυµο να σας βοηθήσει.

19. Να θυµάστε: Οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους ευγενικοί

Το να µιλάτε σε ξένους µπορεί να µοιάζει ένα… τροµακτικό κατόρθωµα, αλλά ίσως να έχετε την τύχη να γνωρίσετε ανθρώπους οι οποίοι έχουν πολλά να σας πουν!

20. Μιλήστε µε τους ντόπιους

Ακόµα και ο τύπος που δουλεύει στο µπακάλικο όπου θα αγοράσετε ένα µπουκάλι νερό µπορεί να σας βοηθήσει για τα must-see του προορισµού σας. Θυµηθείτε: Κανείς δεν ξέρει καλύτερα µια περιοχή από τους ντόπιους!

21. Αφήστε την αµηχανία και τη µοναξιά σας ελεύθερες

Είναι άβολα αλλά συγχρόνως συναρπαστικά συναισθήµατα και θα σας διδάξουν πολλά για τον εαυτό σας!

22. Να έχετε εµπιστοσύνη στον εαυτό σας

Έχετε όλα όσα χρειάζεστε –τη δύναµη, τη διαίσθηση, την αίσθηση της περιπέτειας– για να γίνει αυτό το ταξίδι σας µοναδικό…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ