Μια ομάδα έξι ατόμων βρήκε την ιδέα,την υλοποίησε και τελικά δημιούργησε την κορυφαία ελληνική startup εταιρεία για τον τουρισμό,την Syncbnb!

“Πριν λίγες ημέρες βραβευτήκαμε ως η καλύτερη ελληνική startup τουρισμού, ανάμεσα σε πολλές αξιόλογες ομάδες και ιδέες, και αυτή η διάκριση μας κάνει πολύ χαρούμενους και περήφανους – είναι και το πρώτο μας βραβείο! Είμαστε μια ομάδα έξι ατόμων και το βραβείο αυτό ανήκει στον καθένα μας εξίσου. Κάθε ταξίδι ξεκινάει από το πρώτο βήμα  και το βραβείο αυτό θα μας βοηθήσει αυτό το πρώτο βήμα να γίνει άλμα”. Με τα λόγια αυτά, ο Αλέξανδρος Καραβίτης, συνιδρυτής και CEO της Syncbnb, μιας νέας ελληνικής startup στον χώρο του Τουρισμού, περιγράφει στο Capital.gr τι σημαίνει για τον ίδιο και την ομάδα του η διάκριση που πέτυχε.

Οι εταιρείες έχουν τα μυστικά τους: Η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας για να κλείσετε φτηνό αεροπορικό εισιτήριο

Αποτέλεσμα εικόνας για Syncbnb

 

Η Syncbnb απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό “Futurism18” στο πλαίσιο της έκθεσης Hoteltech. Εκεί, 14 startup, όλες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού, είχαν 7 λεπτά να περιγράψουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να πείσουν τους 7 κριτές για την εμπορική βιωσιμότητα και προοπτική ανάπτυξης των υπηρεσιών τους.

Volotea: Η προσφορά που θα γίνει’καπνός’! Αεροπορικά εισιτήρια που ξεκινούν από 5 ευρώ!

Η εφαρμογή της Syncbnb βοηθάει ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης να αυξήσουν τα έσοδά τους, συγχρονίζοντας τις κρατήσεις ανάμεσα σε πολλαπλές πλατφόρμες τύπου Airbnb (Homeaway, Booking.com, Expedia, TripAdvisor, κλπ). Ιδρύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, έχει ήδη αντλήσει κεφάλαια από Έλληνες angel investors και σχεδιάζει τα επόμενά της βήματα.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2016, όταν ο Αλέξανδρος Καραβίτης αποφάσισε να βάλει το εξοχικό του στο Booking.com (το είχε ήδη στο Airbnb, όπως αναφέρει). “Τότε είδα ότι διπλασιάστηκαν οι κρατήσεις μου. Μετά το έβαλα και στο Homeaway και ήρθαν ακόμα περισσότερες, μετά Tripadvisor, 9flats, Wimdu και πάει λέγοντας. Το πρόβλημα ήταν ότι κάθε φορά που είχα μια κράτηση από ένα κανάλι έπρεπε να μπω σε όλα τα υπόλοιπα να κλείσω τις ημερομηνίες για να μην μου κάνει κανείς διπλοκράτηση.  Αυτή η διαδικασία ήταν πολύ επίπονη και κοπιαστική. Δοκίμασα όλες τις διαθέσιμες λύσεις της αγοράς (δεν ήταν και τόσες πολλές) αλλά οι φτηνές δεν δούλευαν σωστά, και οι καλές ήταν πολύ ακριβές. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το Syncbnb. Στις αρχές του 2017 ξεκινήσαμε την εταιρεία με τον co-founder μου Πέτρο Ζιώγα που είναι ο CTO της Syncbnb” εξηγεί ο κ. Καραβίτης.

Διαβάστε ακόμα:
Telegraph: Ποιο ελληνικό νησί προτείνει στους Βρετανούς για διακοπές

Αποτέλεσμα εικόνας για Syncbnb

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της, το προϊόν απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και δίνει την δυνατότητα στους πελάτες να νοικιάζουν τα ακίνητά τους σε πολλές πλατφόρμες (κανάλια) ταυτόχρονα, πολλαπλασιάζοντας έτσι τα έσοδά τους. “Μια πρόσφατή έρευνα που τρέξαμε σε 1.200 ιδιοκτήτες ακινήτων παγκοσμίως έδειξε ότι δημοσιεύοντας ένα ακίνητο σε πολλές πλατφόρμες οι ιδιοκτήτες αυξάνουν τα ετήσια έσοδά τους κατά 2,2 φορές (μ.ο.). Στη συνέχεια φροντίζουμε να είναι όλα τα ημερολόγια σε όλα τα κανάλια τους πλήρως συγχρονισμένα για να μην έχουν διπλοκρατήσεις. Η διπλοκράτηση είναι τεράστιο πρόβλημα για έναν ιδιοκτήτη ή διαχειριστή γιατί αναγκάζεται να ακυρώσει μια από τις 2 κρατήσεις, με αποτέλεσμα κακές κριτικές και “τιμωρίες” από τις  πλατφόρμες (εμφάνιση χαμηλότερα στα αποτελέσματα και μείωση κρατήσεων)” αναφέρει ο CEO της Syncbnb.

Οι ιδρυτές της δηλώνουν πως θέλουν να γίνουν η Νο1 εταιρεία διαχείρισης κρατήσεων βραχυχρόνιων μισθώσεων παγκοσμίως, μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια. “Ακούγεται ψηλός στόχος, αλλά είναι απολύτως εφικτός με την κατάλληλη ομάδα και υποστήριξη. Είμαστε πολύ τυχεροί που ως τώρα έχουμε και τα δύο”.

Η Syncbnb ξεκίνησε με μια χρηματοδότηση ύψους 200 χιλ. ευρώ από 6 Έλληνες ιδιώτες επενδυτές (angel investors), μερικοί εκ των οποίων γνωστοί στο χώρο και με δυνατά επενδυτικά portfolio (Δημήτρης Μάρης / 24Media, Γιώργος Δασκαλάκης / Stoiximan, Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας / Driin, Philipp Brinkman / Tripsta, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, κ.α.). Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συνομιλίες με funds του εσωτερικού για τον επόμενο γύρο χρηματοδότησης. Όσον αγορά την προοπτική εξαγοράς, η ομάδα θεωρεί πως ακόμη είναι νωρίς για κάτι τέτοιο και στόχος επί του παρόντος είναι η περαιτέρω ανάπτυξή της.

Αποτέλεσμα εικόνας για Syncbnb

“Έχουμε πάρα πολλά πράγματα ακόμα να κάνουμε. Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε καινούργιες δυνατότητες και λειτουργίες στην υπηρεσία μας, και να επεκταθούμε σε target group καλύπτοντας και μεγαλύτερους (σε πλήθος καταλυμάτων) διαχειριστές (ιδιώτες ή εταιρείες)” υπογραμμίζει ο κ. Καραβίτης.

Η Syncbnb (www.syncbnb.com) σήμερα αποτελείται από τους (με χρονολογική σειρά): Αλέξανδρο Καραβίτη, συνιδρυτή και CEO, Πέτρο Ζιώγα, συνιδρυτή και CTO, Πέτρο Μπένο, προγραμματιστή, Λευτέρη Καραμπατσάκη, Υπεύθυνο Εξυπηρέτησης Πελατών, Έφη Σφακιανάκη, Εξυπηρέτηση Πελατών και Χρήστο Ποντίκη, προγραμματιστή.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ