Εκτός από μαγευτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, η Ελλάδα είναι πλούσια και σε ιαματικές πηγές. Εκτός από τη φυσική τους ομορφιά είναι γνωστές και για τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία και την ευεξία μας. Βρήκαμε τα πιο γνωστά της χώρας μας. 

Πηγές Πόζαρ, Λουτράκι Αριδαίας

Βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Τα ιαματικά νερά, έχουν σταθερή θερμοκρασία στους 37 βαθμούς Κελσίου, καθώς δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο βουνού και δάσους. Μόλις 13 χλμ από την Αριδαία, τα Λουτρά Πόζαρ έχουν ιαματική δράση και χρησιμοποιούνται κυρίως για λουτροθεραπεία, ποσιοθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση. Επισκέπτες από όλη την χώρα καταφθάνουν στα Λουτρά είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες, είτε απλώς για να αποδράσουν και να «χαθούν» στις σπηλιές των πανέμορφων βουνών της Μακεδονίας.

Κύθνος: Οι παραλίες που δείχνουν την ομορφιά του νησιού!

Λουτρά Απολλωνίας, Λίμνη Βόλβη

Κανείς δεν περίμενε πως θα μπορούσαν να υπάρχουν ιαματικά λουτρά τόσο κοντά στην εθνική οδό. Τα ιαματικά λουτρά της Νέας Απολλωνίας βρίσκονται σε απόσταση μόλις 50 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και τόσο κοντά στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας. Οι λουτροθεραπείες στη λίμνη Βόλβη ενδείκνυνται για την ανακούφιση και την θεραπεία ρευματικών παθήσεων, γυναικολογικών παθήσεων, παθήσεων της ρινικής κοιλότητας, πνευμονοπαθειών, αυχενικού συνδρόμου, άσθματος και δερματολογικών παθήσεων. Η θερμοκρασία στην πηγή κυμαίνεται μεταξύ 49 και 57 βαθμών Κελσίου.

Διαβάστε ακόμα:  12 εξωτικές ελληνικές παραλίες που θα ζήλευε ακόμα... και η Χαβάη

Πηγές Λουτρακίου, Κορινθία

Ερμούπολη: Η γραφική πόλη του νησιού και πρωτεύουσα των Κυκλάδων!

Μόλις 80 χλμ από την Αθήνα βρίσκονται οι πηγές του Λουτρακίου. Στους πρόποδες των Γερανείων, η Κορινθία έχει την αρχαία πόλη των Θερμών (το σημερινό Λουτράκι). Οι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων θεραπευτικές ιδιότητες των νερών του Λουτρακίου, προσφέρουν πρόληψη και θεραπεία σε πλήθος παθολογικών, μυοσκελετικών, δερματικών και άλλων παθήσεων, αλλά ταυτόχρονα χαρίζουν ευεξία, χαλάρωση, αναζωογόνηση και απόλυτη αναγέννηση σώματος και πνεύματος.

Λουτρά Καϊάφα, Ζαχάρω

Οι επισκέπτες των λουτρών Καϊάφα απολαμβάνουν τις υδροθεραπείες τους, ανάμεσα σε πεύκα και ευκάλυπτους, μακριά από το άγχος και τη φασαρία της πόλης. Σε αυτό το μικρό χωριό της Πελοποννήσου με το όνομα Ζαχάρω, μπορεί κάποιος να κάνει διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης αλλά και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, όπως το θαλάσσιο σκι.

3 must λόγοι για να πάτε ημερήσια στην Τζια

Λουτρά Ικαρίας, Ικαρία

Στο νησί της χαλάρωσης και του γλεντιού, βρίσκεται και η θεραπεία για την καταπολέμηση του άγχους. Τα ιαματικά λουτρά της Ικαρίας είναι ανάμεσα στα πιο γνωστά της χώρας μας για τις θεραπευτικές και ευεργετικές τους ιδιότητες. Εξάλλου, η Ικαρία είναι φημισμένη από την αρχαιότητα για τις θερμές πηγές της, οι οποίες είναι ραδιούχες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ