Είναι 7 νησιά που πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία. Ραδιενέργεια, φίδια, κροκόδειλοι, πρωτόγονοι ιθαγενείς και άλλα, καθιστούν αυτούς τους φαινομενικούς παραδείσους τα πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο.

1) Κοραλλιογενής νήσος Μπικίνι

- Advertisement -

Ένα από τα νησιά Μάρσαλ, είναι το ακριβώς αντίθετο από γαστρονομικός παράδεισος. Έχοντας υπάρξει τόπος πυρηνικών δοκιμών από το 1946 μέχρι το 1958, τα επίπεδα ραδιενέργειας που καταγράφονται στο νησί καθιστούν τα ντόπια προϊόντα απαγορευτικά προς βρώση. Παρά το γεγονός πως επιτράπηκε στους κατοίκους να επιστρέψουν από το 1987 και έπειτα, έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στις γεννήσεις, στα καβούρια της περιοχής, καθώς και στη χλωρίδα.

H Ευρωπαϊκή χώρα που προσφέρει στους πολίτες της καθολικό βασικό εισόδημα και αλλάζει τις ζωές τους!

2) Μιγιάκι Τζίμα

Το συγκεκριμένο ιαπωνικό νησί έχει ένα μεγάλο, ενεργό ηφαίστειο, το Ογιάμα. Αυτό το ηφαίστειο ενεργοποιήθηκε το 2000 και δεν ησύχασε μέχρι το 2004! Αυτό ανάγκασε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας ενός νέφους με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, που καθιστούσε την αναπνοή αδύνατη. Παρότι η επιστροφή των κατοίκων επιτράπηκε το 2005, όλοι έχουν μάσκες οξυγόνου, τις οποίες πρέπει να φορέσουν όταν ηχήσουν οι σειρήνες, που προειδοποιούν πως τα επίπεδα θείου στον αέρα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα.

3) Ίλια ντα Κεϊμάδα

Βρίσκεται στη Βραζιλία και οι ντόπιοι το αποκαλούν «Νησί των Φιδιών». Είναι η κατοικία ενός είδους οχιάς που θεωρείται από τις πιο δηλητηριώδεις στον κόσμο. Ο τοπικός μύθος λέει πως υπάρχουν πέντε φίδια σε κάθε 2,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα κι έτσι το ναυτικό της χώρας απαγόρευσε την επίσκεψη σε πολίτες.

4) Νήσος Ράμρι

Η δολοφονική ιστορία του νησιού που βρίσκεται στις ακτές της Μπούρμα (Μιανμάρ) εμπεριέχεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Σύμφωνα με αυτό, οι Γιαπωνέζοι στρατιώτες που πάτησαν το πόδι τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη ζούγκλα του νησιού, έπρεπε να βρουν τον δρόμο τους μέσα από την πυκνή βλάστηση, ενώ ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από τους ιθαγενείς του νησιού. Όχι, δεν ήταν άνθρωποι. Ήταν γιγάντιοι κροκόδειλοι αλμυρού νερού, που σκότωσαν πάνω από 400 άτομα, στη «μεγαλύτερη καταστροφή των ανθρώπων από ζώα», όπως χαρακτηρίστηκε.

Διαβάστε ακόμα:  Κόσμος: 15 πόλεις που μπορεί να πλημμυρίσουν μέχρι το 2030

3 «χαμένες» ημέρες για τη χώρα: Γιατί δεν υπάρχει Έλληνας που να γεννήθηκε μεταξύ 16 και 28 Φεβρουαρίου 1923

5) Νορθ Σέντινελ

Ανήκει στο σύμπλεγμα των νήσων ¶νταμαν, που βρίσκονται στον κόλπο της Βεγγάλης, ανάμεσα στην Μπούρμα και την Ινδία, και ανήκει στην τελευταία. Εκεί κατοικεί μια φυλή πρωτόγονων ανθρώπων, που δεν ανέχονται ξένη παρουσία. Μάλιστα, το 2006 έγινε γνωστός ο θάνατος δυο ψαράδων, που έκαναν το λάθος να βρεθούν στα νερά τους.

6) Κοραλλιογενής Νήσος Ενεγουετάκ

 

Δυτικά της νήσου Μπικίνι βρίσκεται αυτή η αμερικανική… αποθήκη. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πέρασε στον έλεγχο των ΗΠΑ, οι οποίες τοποθέτησαν έναν τσιμεντένιο θόλο για αποθήκευση ραδιενεργών υλικών. Από το 1948 μέχρι το 1958 διεξήχθησαν εκεί 43 πυρηνικές δοκιμές, καθιστώντας το νησί ακατάλληλο για κατοικία.

Retro: Εντυπωσιακές vintage φωτογραφίες από Celebrities στο αεροδρόμιο

7) Ρεϋνιόν

Η γαλλική νήσος βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης, στον Ινδικό Ωκεανό, είναι ηφαιστειογενής και είναι το πιο απομακρυσμένο μέρος που έχει για νόμισμα το ευρώ! Αυτό που το καθιστά όμως θανάσιμα επικίνδυνο είναι οι καρχαρίες που ζουν στα νερά της. Με καταγεγραμμένες δώδεκα επιθέσεις σε τρία χρόνια, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να απαγορεύσει το σέρφινγκ, με την ελπίδα να προστατεύσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ