Παραδοσιακά και γραφικά, τα χωριά του Ζαγορίου γοητεύουν µε την άγρια οµορφιά της φύσης!

Ρεπορτάζ-κειµενο: Χρήστος Αϊβαλιώτης ([email protected])

ΑΡΙΣΤΗ

Τα 8 καρτποσταλικά χωριά της Ελλάδας βγαλμένα από παραμύθιΈνα από τα µεγαλύτερα χωριά της ορεινής συµπολιτείας (σε υψόµετρο 650 µ..) και το καλύτερο ορµητήριο για να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή.

Η ζωή συγκεντρώνεται γύρω από την κεντρική πλατεία µε τον πλάτανο, ενώ στις γραφικές γειτονιές του οικισµού θα βρείτε εξαιρετικά καταλύµατα για τα οποία καµαρώνουν όλα τα Ζαγοροχώρια.

Η περίφημη Σκάλα του Βραδέτου στα Ζαγοροχώρια, που χρειάστηκε 20 χρόνια να κτιστεί

ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΑ

Τα 8 καρτποσταλικά χωριά της Ελλάδας βγαλμένα από παραμύθιΜε αρκετές επιλογές σε σύγχρονους ξενώνες και περιποιηµένα ταβερνάκια, ο παραδοσιακός οικισµός τους τραβά τελευταία όλο και πιο πολύ τα βλέµµατα πάνω του, ενώ επίσης συνιστά ένα «αυτοτελές» καταφύγιο, ό,τι πρέπει για να φορτίσετε τις µπαταρίες σας…

ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΑ

Τα 8 καρτποσταλικά χωριά της Ελλάδας βγαλμένα από παραμύθιΈνας από τους παλαιότερους οικισµούς του Ζαγορίου, ξεχωρίζουν σε γραφικότητα αλλά και για την οµορφιά των πέτρινων αρχοντικών τους! Με ελάχιστους µόνιµους κατοίκους και µια ατµόσφαιρα απόλυτης γαλήνης, θα σας χαρίσουν απλόχερα την αυθεντική οµορφιά της ηπειρώτικης φύσης!

Οι λαχταριστές: 8+1 στάσεις για φαγητό στα Ζαγοροχώρια

ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΛΟΙ

Τα 8 καρτποσταλικά χωριά της Ελλάδας βγαλμένα από παραμύθιΣτην καρδιά του Ζαγορίου, το χωριό αυτό είναι ένα στολίδι µε τα όλα του! Προνοµιακή τοποθεσία σε υψόµετρο 1.000 µ. στις πλαγιές του όρους Μιτσικέλι, ένας ιστορικός οικισµός από το 1380, µια υπέροχη πλατεία, όπου δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας, και αυθεντική ζαγορίσια οµορφιά συνθέτουν τον χαρακτήρα του.

Διαβάστε ακόμα:
Ζαγοροχώρια: Βρήκαμε 3 εξαιρετικά πέτρινα ξενοδοχεία μέσα στο πράσινο με βαθμολογία μεγαλύτερη από 9,5!

ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ

Τα 8 καρτποσταλικά χωριά της Ελλάδας βγαλμένα από παραμύθιΈχει κάθε λόγο να καυχιέται για τη ζωντάνια και τη χαρισµατική τοποθεσία του σε υψόµετρο 1.060 µ.. απέναντι από το Βραδέτο και κοντά στο φαράγγι του Βίκου! Το σεργιάνι στα λιθόκτιστα σοκάκια θα σας οδηγήσει σε καλοδιατηρηµένα αρχοντικά, που στεγάζουν ονειρεµένους ξενώνες και παραδοσιακά ταβερνάκια.

Ζαγοροχώρια: 5+1 στάσεις που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις!

ΕΛΑΤΗ

Τα 8 καρτποσταλικά χωριά της Ελλάδας βγαλμένα από παραμύθιΑµφιθεατρικά χτισµένη σε µια δασωµένη περιοχή του βουνού Μιτσικέλι και µε θέα προς τα δάση της Τύµφης, ο οικισµός της Ελάτης παραµένει παραδοσιακός και παραµυθένιος, διατηρώντας την παρθένα και άγρια οµορφιά του. Τα λιθόστρωτα καλντερίµια και η ιστορία του τόπου θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές.

ΒΙΤΣΑ

Τα 8 καρτποσταλικά χωριά της Ελλάδας βγαλμένα από παραμύθιΠετρόχτιστα αρχοντικά, λιθόστρωτα καλντερίµια και µια θέα που φαίνεται ότι ξεπήδησε από πίνακα, αποτελούν τις δύο συνοικίες (Άνω και Κάτω Βίτσα). Ο υπεραιωνόβιος πλάτανος στην κεντρική πλατεία, τα εκκλησιαστικά µνηµεία αλλά και η χαράδρα του Βίκου περιµένουν να τα εξερευνήσετε.

ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΙΓΚΟ

Τα 8 καρτποσταλικά χωριά της Ελλάδας βγαλμένα από παραμύθιΑν και πιο αποµακρυσµένα από τα υπόλοιπα χωριά, τα γειτονικά Μικρό & Μεγάλο Πάπιγκο είναι από τα πιο δηµοφιλή. Κάτω από τη σκιά της επιβλητικής Αστράκας (όρος Γκαµήλα), οι δύο πέτρινοι οικισµοί χαρακτηρίζονται από µια ήπια τουριστική ανάπτυξη µε περιποιηµένους ξενώνες και προσεγµένες προτάσεις για φαγητό!

 

Cover 139

  Διαβάστε με 1$ το νέο Icons Travellers…

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ