Εδώ και χρόνια τα επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο για να τα θαυμάσουν. Είναι διάσημα αξιοθέατα, τα οποία όμως κρύβουν μεγάλες εστίες μικροβίων.

Ωστόσο, δεν σταματούν να αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες που συρρέουν κάθε χρόνο.

Δείτε τα πιο βρώμικα από αυτά:

1. Το Blarney Stone, Ιρλανδία

Σύμφωνα με τον μύθο, όποιος φιλά την πέτρα στο Blarney Stone έχει τύχη, καθώς είναι πολύ γούρικη. Πάνω από 400.000 άνθρωποι κάθε χρόνο βοηθιούνται να φιλήσουν… ανάποδα την πέτρα. Ο Chuck Gerba, καθηγητής Μικροβιολογίας, επισκέφτηκε πρόσφατα το σημείο και φυσικά αρνήθηκε να φιλήσει την πέτρα, που, όπως είπε, είναι εστία μόλυνσης.

Ψάχνετε έναν προορισμό για βαθιά ερωτευμένους; Σας προτείνουμε 12 ρομαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη!

2. Πλατεία του Αγίου Μάρκου, Βενετία

 

Τα περιστέρια υποτίθεται ότι είναι τα πιο βρόμικα πουλιά και η διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία είναι σπίτι για χιλιάδες πεινασμένα πουλιά, τα οποία προσγειώνονται στο σημείο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνα για την υγεία των εκατομμυρίων επισκεπτών και πλέον απαγορεύεται να πωλείται στο σημείο φαγητό για να ταΐσει κάποιος τα πουλιά.

Διαβάστε ακόμα:
Οι 9 πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες του κόσμου! Από την Κροατία μέχρι τη Αργεντινή και από την Ισλανδία μέχρι τη Ζάμπια δείτε το φυσικό υπερθέαμα!

3. Μπάνιο με κόκκινο κρασί, Ιαπωνία

 

Το διάσημο λουτρό με κόκκινο κρασί στην Ιαπωνία είναι εντυπωσιακό, αλλά γεμάτο μικρόβια, λένε ειδικοί. Κι αυτό, γιατί κάποιοι επιμένουν να πίνουν μια γουλιά από το κρασί, στο οποίο κάποιος άλλος παραδίπλα κάνει μπάνιο…

4. Τάφος του Όσκαρ Ουάιλντ, Παρίσι

 

Δεδομένου ότι ο διάσημος Ιρλανδός συγγραφέας τάφηκε στο Παρίσι, εκατοντάδες τουρίστες που φτάνουν στην πόλη δίνουν ένα φιλί στον τάφο του, καθιστώντας το ένα από τα πιο βρόμικα αξιοθέατα του κόσμου. Ο τάφος με τα χιλιάδες φιλιά απαγορεύεται πλέον να τιμάται με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι άγνωστο πόσοι τηρούν τον κανονισμό.

Η μεγαλύτερη διαδρομή με τρένο στην Ινδία! Ένα ταξίδι 4.273 χιλιομέτρων! Υπέροχες φωτογραφίες

5. Κινέζικο Θέατρο του Grauman, Hollywood

 

Εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο ακουμπούν τα χέρια τους στο αποτύπωμα διάσημων προσωπικοτήτων όπως ο George Clooney και ο Michael Jackson, μαζεύοντας ταυτόχρονα χιλιάδες μικρόβια. Ευτυχώς το σημείο καθαρίζεται πολύ συχνά.

6. Berkeley Pit, Butte, Μοντάνα

Διαβάστε ακόμα:
Κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι στην υπέροχη Αβάνα με «ξεναγό» 20 εντυπωσιακές εικόνες!

 

Αποτελεί ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο στις ΗΠΑ: ένας κρατήρας που περιέχει εξαιρετικά όξινο νερό, το οποίο εκπέμπει επικίνδυνες χημικές ουσίες. Εμπειρογνώμονες του τομέα της υγείας έχουν αναφερθεί στο πόσο βλαβερό είναι να εισπνέεις αυτά τα αέρια, αλλά οι τουρίστες δεν φαίνονται να πτοούνται και συρρέουν συνεχώς στο σημείο.

7. Karni Mata Temple, India

 

Ο λόγος που καθιστά τον ναό εστία μόλυνσης; Οι περίπου 20.000 αρουραίοι που ζουν εκεί, οι οποίοι δεν φαίνεται να ενοχλούν τους χιλιάδες επισκέπτες που τον επισκέπτονται κάθε χρόνο. Στο σύνολο των χιλιάδων αρουραίων στον ναό υπάρχουν και μερικοί λευκοί, οι οποίοι θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα ιερά ζώα.

Ένα θαύμα της φύσης! Το ηφαίστειο με τις μοναδικές δίχρωμες λίμνες στον κόσμο

8. Ο τοίχος με τις τσίχλες, Σιάτλ

 

Μπορεί να καθαρίστηκε πρόσφατα, αλλά μέχρι πρότινος αποτελούσε ένα από τα πιο βρόμικα αξιοθέατα του κόσμου και γι’ αυτό οι Αρχές αποφάσισαν να τον καθαρίσουν. Χιλιάδες τουρίστες πήγαιναν στο σημείο και κολλούσαν μία τσίχλα, κάνοντάς τον μια τεράστια εστία μικροβίων.

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ