Τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

“Πρεμιέρα” για το φιλόδοξο πρόγραμμα “Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου”, μετά από έξι χρόνια προεργασίας για το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίησή του.

Το πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης που θα βρίσκεται από φέτος στην διάθεση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, περιλαμβάνει πέντε αρχαιολογικούς χώρους και οκτώ χώρους θέασης. Η προστιθέμενη αξία του, με την οποία εξυπηρετεί το στόχο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, αφορά το σύνολο της Περιφέρειας. Με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύπτουν τους κρυμμένους θησαυρούς της Ηπείρου, σε περιβάλλον και πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, που εκτείνονται σε βάθος 2.300 χρόνων.

Διαβάστε ακόμα: Έρχονται 4 καταδυτικά πάρκα στην Κρήτη!

Το όλο εγχείρημα συνδέεται με την πραγματική οικονομία της περιοχής, μέσω συνεργειών για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, της γαστρονομίας, ενθυμημάτων κ.ά. «Σήμερα αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχουν δημιουργικές ιδέες και προτάσεις, τεχνογνωσία και διάθεση, συνεργασία και αμοιβαία κατανόηση, τότε τα οράματα γίνονται και πράξη», είναι το κεντρικό μήνυμα της «Πολιτιστικής Διαδρομής», όπως το συνόψισε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, το περασμένο Σάββατο, 3 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε περιλαμβάνει πολυσχιδείς δράσεις. Εντάχθηκε δε στο «Ε.Π. Ήπειρος 2014 – 2020» με συνολικό προϋπολογισμό 31 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού του προϋπολογισμού.

Διαβάστε ακόμα: Νέα απευθείας πτήση Θεσσαλονίκη-Φρανκφούρτη από τη Lufthansa

Πηγή: etravelnews.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ