Τα όμορφα αρχοντικά της Κηφισιάς
- Advertisement -

Κάνοντας μια βόλτα στην Κηφισιά, το μάτι μας πέφτει σε υπέροχα αρχοντικά, που μας κάνουν να θέλουμε να τα φωτογραφήσουμε ή να επισκεφτούμε τα μαγαζιά που στεγάζουν στον όμορφο χώρο τους.

Εμείς κάναμε μια λίστα με τα τοπ 12 αρχοντικά της Κηφισιάς και σας την παρουσιάζουμε!

Βίλα Καζούλη

Βίλα Καζούλη - αρχοντικά Κηφισιά

Ένας αιώνας και, έχει περάσει από τη δηµιουργία ενός από τα εντυπωσιακότερα και πιο πολυσυζητηµένα κτήρια της Αθήνας. Ο Νικόλαος Καζούλης, έµπορος από την Αλεξάνδρεια διαλέγει ένα κτήµα έκτασης 47.000 τ.µ. στην είσοδο της Κηφισιάς, όπου κτίζει το 1902 την επιβλητική έπαυλη που θα µείνει στην ιστορία ως «Βίλα Καζούλη».

Φιλοξένησε κατά καιρούς διανοούµενους, κοσµοπολίτες, ακόµα και εστεµµένους. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής ήταν φρουραρχείο των SS, ενώ το 1970 έγινε το «σκηνικό» της πασίγνωστης ταινίας «Υπολοχαγός Νατάσα». Σήµερα στο κτήριο στεγάζεται το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης. (Λεωφ. Κηφισίας 241 & Γρηγ. Λαµπράκη 1).

Παλλάς Αθήνα

Παλλάς Αθήνα - αρχοντικά Κηφισιά

Το κτήριο της Δηλιγιάννη 59, στην Πλατεία Κεφαλαρίου, αποτελεί τοπόσηµο για την περιοχή της Κηφισιάς. Ήταν κάποτε ένα από τα πιο αριστοκρατικά ξενοδοχεία της Αθήνας, το Cecil, ενώ φιλοξένησε σηµαντικές προσωπικότητες της εποχής. Σήµερα ανήκει στη Eurobank.

Οικία Πηνελόπης Δέλτα

Οικία Πηνελόπης Δέλτα - αρχοντικά Κηφισιά

Το εµβληµατικό κτίσµα στη συµβολή των οδών Εµ. Μπενάκη και Στ. Δέλτα είναι ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, καθώς εδώ έγραψε µερικά από τα σηµαντικότερα έργα της η σπουδαία Πηνελόπη Δέλτα, όπως τα «Μυστικά του Βάλτου» και τον «Μάγκα». Το αγόρασε ο πατέρας της, Εµµανουήλ Μπενάκης, το 1912 και της το µεταβίβασε για να το έχει ως εξοχική κατοικία µε τον σύζυγό της, Στέφανο Δέλτα. Έζησαν εδώ 25 ολόκληρα χρόνια.

Πάρτε μια γεύση από παράδεισο στις εξωτικές Μαλδίβες!

Σήμερα, ανήκει στο Μουσείο Μπενάκη και στεγάζει το Τµήµα Ιστορικών Αρχείων.

Arapco Group

Arapco Group - αρχοντικά Κηφισιά

To περίφηµο αυτό νεοκλασικό ανήκει από το 1985 στην ναυτιλιακή εταιρεία Arapco Group. Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, ενώ ο κήπος του έχει βραβευτεί πολλές φορές από τον δήµο.

Το αρχοντικό στην Θεόδωρου Δηλιγιάννη 54

Θεόδωρου Δηλιγιάννη 54 - αρχοντικά Κηφισιά

Λίγα βήµατα από την κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου, στη Θ. Δηλιγιάννη 54, ένα από τα ωραιότερα αρχοντικά της Κηφισιάς κερδίζει αµέσως την προσοχή! Κτήριο του 1923, που ανήκε στον πρίγκιπα Ροδοκανάκη, στέγασε για χρόνια το εστιατόριο Chevalier, το κινέζικο Far East και µέχρι πρότινος το ιαπωνικό Oozora ενώ τώρα το κτήριο στεγάζει το γνωστό bar-restaurant, Cash Revisited.

Το αρχοντικό στην Παπαδιαμάντη 4

Παπαδιαμάντη 4 - αρχοντικά Κηφισιά

Το 1987 η οικογένεια Αναστασοπούλου παραχώρησε το νεοκλασικό κτήριο της Παπαδιαµάντη 4 στο Μπενάκειο Ίδρυµα, όπου και στεγάστηκε εως το 1999. Το νεοκλασικό κτίσµα στέγασε στη συνέχεια για χρόνια το Emporio Armani, στη συνέχεια το Pablo και τα τελευταία χρόνια το γνωστό bar-restaurant Buba, δηµιουργία της οµάδας του ιστορικού bar Guru της Πλατείας Θεάτρου!

Το αρχοντικό στην Κολοκοτρώνη 5

Το εντυπωσιακό διατηρητέο αρχοντικό της οδού Κολοκοτρώνη ξεχωρίζει, καθώς συνδυάζει ιταλικά νεο-αναγεννησιακά και αθηναϊκά νεοκλασικά στοιχεία των τελών του 19ου αιώνα. Κάποια στιγµή εγκαταλείφθηκε, ωστόσο όταν το Συγκρότηµα «Αλόη» (όπως λέγεται) περιήλθε στον έλεγχο του Οµίλου Χαραγκιώνη διεξήχθησαν εργασίες αποκατάστασής του και αναδείχθηκε η αρχιτεκτονική φυσιογνωµία του. Mέχρι πρόσφατα στέγαζε το Regent Fair Hall.

Το αρχοντικό στην Κασσαβέτη 19

Κασσαβέτη 19 - αρχοντικά Κηφισιά

Το επιβλητικό, πέτρινο αρχοντικό που παραπέμπει και σε πύργο, κερδίζει πάντα τα βλέµµατά µας στην κεντρική οδό Κασσαβέτη. Παλαιότερα στέγαζε το κομμωτήριο Teo’s και την boutique Ralph Lauren.

Το αρχοντικό στην Αγ. Δημητρίου 13

Αγ. Δημητρίου 13 - αρχοντικά Κηφισιά

Το νεοκλασικό κτήριο του 1900, που έχει λειτουργήσει ως σχολείο, γκαλερί αλλά και οικεία , συνεχίζει να µας εντυπωσιάζει µε την ατµόσφαιρα αυθεντικής κηφισιώτικης αίγλης που αποπνέει, ενώ στεγάζει σήμερα τo εστιατόριο bar Pigout Peru In A Yard!

Δείτε μια ονειρεμένη βίλα στις Σπέτσες με βαθμολογία 10!

Το αρχοντικό στην Αγίων Θεοδώρων 10

Λίγα µόλις στενάκια από την καρδιά της Κηφισιάς, στην Αγ. Θεοδώρων, τα βήµατά σου σε οδηγούν στην Πλάκα της Κηφισιάς! Εκεί βρίσκουµε το υπέροχο πέτρινο σπιτάκι µε τη µικρή αυλή φιλοξενούσε τους καλοκαιρινούς µήνες τον ποιητή Άγγελο Σικελιανό. Σήµερα έχει δώσει τη θέση του στην all time classic Μέντα, ένα από τα πιο αγαπηµένα all day στέκια που έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες για τη γραφικότητα, την ατµοσφαιρικότητα και τη ρετρό αισθητική του!

Το αρχοντικό στην Κυριαζή 19

Το αρχοντικό στην Κυριαζή 19, Κηφισιά

Από τις παλαιότερες και πιο εντυπωσιακές επαύλεις στην καρδιά της Κηφισιάς. Το αρχοντικό κτίριο του 1890, αξιοποιήθηκε αρχικά ως μια μεγαλοαστική οικία, για να το διαδεχθεί ύστερα από δεκαετίες το all-day bar restaurant The Dalliance House που πλέον στεγάζει.
Highlight, η καταπράσινη αυλή στο πίσω μέρος!

Το αρχοντικό στην Λεωφ. Κηφισίας 238-240

Το Grand Hotel de Kifissia άνοιξε τις πόρτες του σε αυτό το κτήριο, στη Λεωφ. Κηφισίας 238-240 το 1897 και ανήκε στην οικογένεια Μελά. Στις µέρες µας έχει µετατραπεί σε πολυτελές εµπορικό κέντρο, στο προαύλιο του οποίου σταγάζονταν παλιότερα και το γνωστό fusion restaurant Rakkan.

Πηγή: Best in Town Kifissia 2019

Διαβάστε επίσης:

Μην ξεχάσετε να ξεφυλλίσετε το περιοδικό μας για την Κηφισιά!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ