Η διαμονή σε καταλύματα τύπου Airbnb είναι κάτι παραπάνω από τάση, με όλο και περισσότερους, χειμώνα-καλοκαίρι, να δηλώνουν την προτίμησή τους σε αυτόν τον τρόπο διαμονής, θέλοντας να νιώσουν περισσότερο… φιλοξενούμενοι στην πόλη που επισκέπτονται και να την γνωρίσουν με έναν άλλο τρόπο. 

- Advertisement -

Με την Airbnb να είναι η διασημότερη πλατφόρμα και αυτή που κρατά στατιστικά για τα πάντα, αρκεί μια ματιά στα δημοφιλέστερα καταλύματα στην Ελλάδα για να καταλάβει κανείς ότι η Αθήνα έχει ζήτηση! Οσο περίεργο κι αν φαίνεται, στις πρώτες θέσεις των καταλυμάτων δεν βρίσκονται σπίτια στα νησιά αλλά σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι τουρίστες δεν μπορούν να αντισταθούν στη διαχρονική γοητεία της ελληνικής πρωτεύουσας.

Τα 15 δημοφιλέστερα σπίτια στην Ελλάδα σύμφωνα με τις τάσεις της Airbnb είναι τα εξής:

Κέντρο Αθήνας: Ενα όμορφα διακοσμημένο στούντιο 20 τ.μ. στο κέντρο της πόλης που περιβάλλεται από έναν χρωματιστό κήπο. Ολα αυτά αντί 30 ευρώ τη βραδιά.

Christmas calling! Χριστούγεννα στη Βυτίνα και τη Δημητσάνα μόνο 149€!!!4 ημέρες all in exclusive

Σταθμός Λαρίσης: Στο κέντρο της Αθήνας ένα λιτό διαμέρισμα 110 τμ. με δύο κρεβατοκάμαρες που νοικιάζεται για 36 ευρώ τη βραδιά φαίνεται ότι έχει κερδίσει τις καρδιές των επισκεπτών της πρωτεύουσας.

Ακρόπολη: Ανακαινισμένο, όμορφο, χρωματιστό, με πολλές καλές κριτικές και 38 ευρώ τη βραδιά.

Ακρόπολη: Κοψμό, γουστόζικο, ικανό να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα και με 54 ευρώ τη βραδιά, και αυτό το διαμέρισμα βρίσκεται ανάμεσα στα πιο περιζήτητα του Airbnb.

Τα 7 μυστικά ταβερνάκια της Αθήνας που θα ‘σκάσεις’ από το φαγητό με (ούτε)10 ευρώ!

Κουκάκι: Ενα μικρό χαριτωμένο διαμέρισμα στην καρδιά της Αθήνας με 32 ευρώ τη βραδιά φαίνεται ότι επίσης καίει καρδιές.

Σταθμός Μετρό «Ακρόπολη»: Ενα μόλις λεπτό από το σταθμό του Μετρό της Ακρόπολης ένα ευρύχωρο διαμέρισμα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 άτομα φαίνεται ότι καίει καρδιές εκτός των άλλων και για την εξαιρετική τιμή του, μόλις 14 ευρώ τη βραδιά.

Κάτω Πατήσια: Φωτεινό, καθαρό, μικρό, βολικό, με πάρκινγκ και 24 ευρώ τη βραδιά από τα πιο δημοφιλή διαμερίσματα του Airbnb είναι και αυτό.

Ακρόπολη: Ενα καταπληκτικό σπίτι, ένα από τα υπέροχα νεοκλασικά της περιοχής που μυρίζουν παλιά Αθήνα και φυσικά κερδίζουν τους επισκέπτες. Με 60 ευρώ τη βραδιά.

Κέντρο Αθήνα: Ενα διαμέρισμα 120 τ.μ. σε ένα  Art Deco κτίριο του 1927 με δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 11 άτομα με 39 ευρώ τη βραδιά εύλογα συγκαταλέγεται στα δημοφιλέστερα του Airbnb στην Ελλάδα.

Πανόρμου: Καλαίσθητο, 100 τ.μ. εντυπωσιακό μετά από ανακαίνιση το συγκεκριμένο διαμέρισμα καίει καρδιές δίκαια (54 ευρώ τη βραδιά).

Αμπελόκηποι: Μικρό, γουστόζικο, ιδανικό για ζευγάρια με 30 ευρώ τη βραδιά.

Τα Αθηναϊκά bazaar που αξίζει να επισκεφτείτε αυτές τις γιορτές

Μέγαρο Μουσικής: Ενα loft σε… κλασικές γραμμές με θέα στο Λυκαβηττό και στον Υμηττό, και 62 ευρώ τη βραδιά.

Γκάζι: Διαφορετικό, όμορφο, ζεστό και 42 ευρώ τη βραδιά.

Κολωνός: Μικρούλι, μόλις 30 τ.μ.και 36 ευρώ τη βραδιά, ιδιαίτερα προσεγμένο.

Φθηνά Στέκια: Που θα πιεις καφέ με €1,50 στην Αθήνα;;;Εκεί θα ξεχειμωνιάσουμε!

Θησείο: Ικανό να φιλοξενήσει έως τέσσερα άτομα, ευρύχωρο και ανακαινισμένο το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει ζήτηση τιμάται με 42 ευρώ τη βραδιά.

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ