Πόσα ξέρετε για την… άλλη άκρη του ευρωπαϊκού νότου; Αν οι γνώσεις σας ξεκινούν από τη Λισαβώνα και φτάνουν μέχρι το Πόρτο, ένα (νοερό, σε πρώτη φάση) ταξιδάκι στα ομορφότερα χωριά της Πορτογαλίας είμαστε βέβαιοι πως θα σας βάλει ιδέες για κανονικότατα ταξίδια.

- Advertisement -

Monsaraz

Ένα από τα παλαιότερα χωριουδάκια στον πορτογαλικό νότο, το πανέμορφο Μονσαράζ κατοικείται ήδη από τα προϊστορικά χρόνια, όπως μαρτυρούν τα μεγαλιθικά μνημεία που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Κτισμένο στην όχθη του ποταμού Guadiana, τον οποίο αγναντεύει από ψηλά, φωλιασμένο μέσα στα τείχη του 13ου αιώνα.

7 στέκια στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό και ποτό που θα σας ταξιδέψουν σε εξωτικά μερη! (photos)

Piodão

Σκαρφαλωμένο σε μια κατάφυτη πλαγιά της οροσειράς Serra do Açor, στο κέντρο της χώρας, το αμφιθεατρικά κτισμένο Piodão με τα πέτρινα σπιτάκια του και τα γαλάζια παράθυρα είναι ένα από τα πιο απομονωμένα χωριά της Πορτογαλίας. Το γεγονός αυτό το έκανε στο παρελθόν καταφύγιο παρανόμων και καταζητούμενων, ενώ βοήθησε να διατηρηθεί ανέγγιχτη η αρχική του εικόνα.

Daily Mail: Ο ερασιτέχνης φωτογράφος με τις υπέροχες φωτογραφίες από όλο τον κόσμο!

Βαρκελώνη: 12 κορυφαία αξιοθέατα και tips από τον Τάσο Δούση!

Trancoso

Αποτέλεσμα εικόνας για trancoso portugal

Στον πορτογαλικό βορρά, το πανέμορφο Τρανκόζο με τις πορτοκαλί στέγες του απλώνεται επάνω στις κορυφές καμπυλωτών λόφων που θυμίζουν τα τοπία της Τοσκάνης. Το διασημότερο αξιοθέατό του είναι το κάστρο του, ο παλαιότερος πύργος του οποίου χρονολογείται από τον 10ο αιώνα.

Sortelha

«Μπαίνεις στην Σορτέλια και νομίζεις ότι μπαίνεις στον Μεσαίωνα» γράφει ο Ζοζέ Σαραμάγκου στο «Ταξίδι του στην Πορτογαλία». Και πράγματι: Αυτό το πέτρινο χωριό στην κεντρική Πορτογαλία, κουρνιασμένο μέσα στα μεσαιωνικά του τείχη, με τα λιθόκτιστα δρομάκια του και τα πέτρινα σπιτάκια, μοιάζει να έχει σταματήσει στον 13ο αιώνα.

Lonely Planet: αυτά τα μέρη από την καινούργια ταινία του James Bond αξίζει να επισκεφτούμε

Marialva


Μια χούφτα κάτοικοι (271, για να ακριβολογούμε), ένα κάστρο του 12ου αιώνα, και μια Ιστορία που ξεκινά στην αρχαιότητα, περνά από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και τους Άραβες, πριν φτάσει στο σήμερα, κάνουν αυτό το χωριουδάκι του πορτογαλικού βορρά ένα από τα ιστορικά χωριά της Πορτογαλίας.

10 ξενοδοχεία με νεροτσουλήθρες που κόβουν την ανάσα! Ποιο είναι το ελληνικό που βρίσκεται ανάμεσα τους;

Marvao

Δυο βήματα από τα ισπανικά σύνορα, ψηλά σε μια από τις κορυφές της Serra de São Mamede, το Μαρβάο αγναντεύει από ψηλά «ολόκληρο τον κόσμο», αν πιστέψουμε τον (Νομπελίστα, υπενθυμίζουμε) Ζοζέ Σαραμάγκου. Το επιβλητικό του κάστρο υψώθηκε για πρώτη φορά, στη θέση ενός παλαιότερου ρωμαϊκού οχυρού, τον 9ο αιώνα –αν και η σημερινή του εικόνα είναι αποτέλεσμα καινούριων οχυρώσεων και διάφορων προσθηκών του 13ου αιώνα.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ