Το Λεωνίδιο της Αρκαδίας βρίσκεται σε απόσταση τριών ωρών από την Αθήνα, χτισμένο στις ακτές του Μυρτώου πελάγους, στη σκιά του Πάρνωνα, αποτελώντας μία low profile επιλογή, αλλά με πολλά κρυφά χαρίσματα.

Ο σπάνιος συνδυασμός βουνού και θάλασσας, με κύριο χαρακτηριστικό τον κόκκινο βράχο που ορθώνεται αγέρωχος πάνω από τον οικισμό και «σημαδεύει» το τοπίο με την επιβλητική παρουσία του, το κάνουν ιδανικό προορισμό.

Λειτουργεί από το 1831: Το παλαιότερο σχολείο στην Ελλάδα διδάσκει τους μαθητές χωρίς διακοπή, μέχρι και σήμερα

 

Πώς πήρε το όνομά του

Το όνομά του λέγεται πως το πήρε από το εκκλησία του Αγίου Λεωνίδα, που αναφέρεται σε χρυσόβουλο του 1293, ενώ τα αρχοντικά σπίτια του Λεωνιδίου αποτυπώνουν στο σήμερα την ακμή του παρελθόντος- έχοντας τη μορφή πύργου.

Ελατοχώρι Πιερίας: Ορεινό χωριό 5 αστέρων - Μέσα στο πράσινο και με μαγευτική θέα στον Όλυμπο!

Road Trip: 10 διαδρομές για την απόλυτη εμπειρία!

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και η αγορά, στο κέντρο της πόλης.

 

Οι κάτοικοι είναι τσακώνικης καταγωγής και κάποιοι μιλούν ακόμα την τσακώνικη διάλεκτο.

Η περιοχή φημίζεται για τη μελιτζάνα της, την περίφημη τσακώνικη μελιτζάνα, για την οποία διοργανώνεται μεγάλη γιορτή τον Αύγουστο. Ιδιαίτερο χρώμα έχουν οι εκδηλώσεις και το Πάσχα, με τα μικρά φωτεινά «αερόστατα» να φωτίζουν, σαν αμέτρητα αστέρια, τον ουρανό, τη νύχτα της Ανάστασης.

Αν βρεθείτε στο Λεωνίδιο με καλοκαιρία, μην παραλείψετε μια βόλτα στα μαγευτικά Πούλιθρα, που βρίσκονται δίπλα, το γραφικό χωριό με τις ειδυλλιακές παραλίες, την πανέμορφη θάλασσα και την ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Βρήκαμε έναν κομψό ξενώνα με εντυπωσιακή θέα και βαθμολογία 9,4 στη γραφική Ζάτουνα Αρκαδίας

 

πηγή:news.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ