Χάρτης αξιοθέατα κάθε χώρας

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα μέρη για ταξιδέψετε αλλά δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο να ξεφυλλίσετε τους ταξιδιωτικούς οδηγούς ή να ψάξετε το Ίντερνετ για να ανακαλύψετε τα highlights της κάθε χώρας, η λύση είναι μία: Ο χάρτης που ακολουθεί όπου σε κάθε τόπο σημειώνεται το αξιοθέατο για το οποίο φημίζεται και πρέπει να δείτε οπωσδήποτε!

Συγκεντρωτικά ένας χαρτογράφος με βάση τις αναζητήσεις που έχουν γίνει στην google σάς αποκαλύπτει τι αξίζει να δείτε σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Στην Ελλάδα φυσικά θα δείτε την Ακρόπολη, στη Γαλλία τον Πύργο του Άιφελ, στην Ιταλία το Κολοσσαίο και στην Ισπανία τη Σαγράδα Φαμίλια και… πάει λέγοντας!

Πώς η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει διάσημα αξιοθέατα; Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό!

Ο χάρτης με τα διάσημα αξιοθέατα κάθε χώρας

Ένας χάρτης αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα κάθε χώρας, ή καλύτερα το βασικό που πρέπει να δείτε σε κάθε τόπο που θα πάτε, σήμα-κατατεθέν! Έτσι απ’ άκρη σ’ άκρη στον κόσμο ο δημιουργός υπερτονίζει σε κάθε προορισμό αυτό που δεν πρέπει να λείψει από την ταξιδιωτική σας λίστα!

χάρτης με highlights κάθε χώρα, βασικά αξιοθέατα

Η Ακρόπολη μεταξύ των μεγαλυτέρων θαυμάτων του κόσμου!

Το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Figarο με τίτλο «Αιώνια Αθήνα» είναι αφιερωμένο στις εργασίες αποκατάστασης της Ακρόπολης, τονίζοντας ότι τα 45 χρόνια που διαρκούν οι εργασίες, έχουν μεταμορφώσει βαθιά την ταυτότητα του μνημείου. Όπως αναφέρει το Figaro-Hors serie «Τα μνημεία της Ακρόπολης βρίσκονται μεταξύ των μεγαλυτέρων θαυμάτων που έχει συλλάβει ποτέ ο ανθρώπινος νους».

Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Για μια γενιά Ελλήνων αρχαιολόγων, η αποκατάσταση υπήρξε το έργο μιας ολόκληρης ζωής. Το γαλλικό περιοδικό αναφέρεται στη μεγάλη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης, παραθέτοντας δηλώσεις του τότε γενικού διευθυντή ελληνικών αρχαιοτήτων Λάζαρου Κολωνά, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο οποίος τόνιζε ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν όσο χρειασθεί και για να μην τεθεί σε κίνδυνο, λόγω βιασύνης, η σοβαρότητα μιας αποκατάστασης που είχε ξεκινήσει εδώ και τριάντα χρόνια.

Ακρόπολη μνημεία

Στο ρεπορτάζ παρατίθενται αναλυτικά πληροφορίες για την ανέγερση της Ακρόπολης και τις σύγχρονες εργασίες αποκατάστασης των διαφόρων μνημείων της, που ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως μετά την ίδρυση του σύγχρονου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους το 1834.

Το περιοδικό αναφέρει δηλώσεις γνωστών αρχαιολόγων και αρχιτεκτόνων που ενεπλάκησαν στις εργασίες αποκατάστασης στη διάρκεια των χρόνων, όπως του Μανώλη Κορρέ και του Τάσου Τανούλα.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ