Την δική τους λίστα με τα καλύτερα και τα νοστιμότερα φαγητά της Ελλάδας δημιούργησαν οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τις παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές.

Ταραμοσαλάτα: Φτιαγμένη από ταραμά, ελαιόλαδο και λεμόνι, η φρέσκια εκδοχή δεν έχει καμία σχέση με ό,τι πωλείται στα μάρκετ.

Τοματοκεφτέδες: Μοιάζουν με τους κολοκυθοκεφτέδες αλλά εδώ το βασικό υλικό είναι οι ντομάτες. Τοματοκεφτέδες με ντοματίνια Σαντορίνης είναι must επιλογή.

Φρέσκο ψάρι: Με την δεύτερη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη είναι κρίμα να είσαι στην Ελλάδα και να μην δοκιμάσεις ένα από τα φρέσκα ψάρια της.

Μουσακάς: Ε, δεν θα έλειπε από τη λίστα ένα πιάτο που τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να είναι τυποποιημένο.

Μουσακάς: Ε, δεν θα έλειπε από τη λίστα ένα πιάτο που τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να είναι τυποποιημένο.

Η Telegraph παραληρεί με 10 ελληνικά νησία. Σε ποιο να πάτε για την κουζίνα του και σε ποιο για τα ξενοδοχεία του!

Χωριάτικη σαλάτα: Φέτα, ντομάτα, αγγουράκι και ξερή ρίγανη θα παραμένει πάντα η τοπ επιλογή.

Μπουγάτσα: Μια ζεστή και γλυκιά πίτα με τραγανό φύλλο και πλούσια κρέμα που δεν αντιστέκεται κανείς.

Λουκουμάδες: Μπορεί να μας διεκδικούν τους λουκουμάδες αλλά η αλήθεια είναι πως με την κανελίτσα και το φρέσκο μέλι θα θυμίζουν πάντα Ελλάδα.

Πηγή: athensmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ