Την δική τους λίστα με τα καλύτερα και τα νοστιμότερα φαγητά της Ελλάδας δημιούργησαν οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τις παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές.

Ταραμοσαλάτα: Φτιαγμένη από ταραμά, ελαιόλαδο και λεμόνι, η φρέσκια εκδοχή δεν έχει καμία σχέση με ό,τι πωλείται στα μάρκετ.

Τοματοκεφτέδες: Μοιάζουν με τους κολοκυθοκεφτέδες αλλά εδώ το βασικό υλικό είναι οι ντομάτες. Τοματοκεφτέδες με ντοματίνια Σαντορίνης είναι must επιλογή.

Φρέσκο ψάρι: Με την δεύτερη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη είναι κρίμα να είσαι στην Ελλάδα και να μην δοκιμάσεις ένα από τα φρέσκα ψάρια της.

Μουσακάς: Ε, δεν θα έλειπε από τη λίστα ένα πιάτο που τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να είναι τυποποιημένο.

Μουσακάς: Ε, δεν θα έλειπε από τη λίστα ένα πιάτο που τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να είναι τυποποιημένο.

Η Telegraph παραληρεί με 10 ελληνικά νησία. Σε ποιο να πάτε για την κουζίνα του και σε ποιο για τα ξενοδοχεία του!

Χωριάτικη σαλάτα: Φέτα, ντομάτα, αγγουράκι και ξερή ρίγανη θα παραμένει πάντα η τοπ επιλογή.

Μπουγάτσα: Μια ζεστή και γλυκιά πίτα με τραγανό φύλλο και πλούσια κρέμα που δεν αντιστέκεται κανείς.

Λουκουμάδες: Μπορεί να μας διεκδικούν τους λουκουμάδες αλλά η αλήθεια είναι πως με την κανελίτσα και το φρέσκο μέλι θα θυμίζουν πάντα Ελλάδα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Προηγούμενο άρθροΤο σχολείο στα Χανιά που τα γκράφιτι στους τοίχους του το μεταμορφώνει σε… παραμύθι! (photos)
Επόμενο άρθροΣε αυτούς τους 14 σταθμούς τρένων θα εύχεσαι να υπάρχει καθυστέρηση! Δες τις φωτογραφίες και θα καταλάβεις το γιατί!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ