Στην έρευνα του Expat Insider 2016, ο οδηγός InterNations, ο μεγαλύτερος οδηγός για τους οικονομικούς μετανάστες στον κόσμο, ρώτησε 14.300 άτομα από 174 διαφορετικές εθνικότητες τα οποία διαμένουν σε 191 διαφορετικές χώρες να βαθμολογήσουν από το ένα μέχρι το επτά 43 διαφορετικές πτυχές της ζωής στο εξωτερικό. Βάσει των απαντήσεων, 67 χώρες αξιολογήθηκαν με γνώμονα πέντε βασικούς δείκτες: την ποιότητα ζωής, την ευκολία εγκατάστασης και προσαρμογής, την εργασία στο εξωτερικό, την οικογενειακή ζωή, την ατομική οικονομική κατάσταση και το κόστος διαβίωσης.

Ετοιμάστε βαλίτσες! Σας βρήκαμε την πιο όμορφη και ρομαντική πόλη της κεντρικής Ευρώπης!

Σας παρουσιάζουμε τις 10 καλύτερες χώρες.

10. Τσεχια


Η χώρα προτιμάται από τους ξένους για το χαμηλό κόστος της φροντίδας και της εκπαίδευσης των παιδιών. Περίπου το 74 τοις εκατό των γονιών που μετανάστευσαν στη χώρα συμφωνούν ότι το κόστος για την ανατροφή των παιδιών είναι προσιτό. Ένας άλλος λόγος που οι ξένοι προτιμούν την Τσεχία είναι επειδή τα παιδιά έχουν άφθονες δραστηριότητες, γεγονός που συμβάλλει στην ποιότητα της οικογενειακής ζωής.

9. Λουξεμβουργο


Περισσότεροι από τρεις στους 10 που έχουν μεταναστεύσει στο Λουξεμβούργο αξιολογούν την οικονομία της χώρας ως το πλέον θετικό στοιχείο για την καλή διαβίωση. Το 76 τοις εκατό των ατόμων που έχουν μεταναστεύσει εδώ είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους.

8. Αυστρια


Η Αυστρία βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά στην ποιότητα ζωής καθώς θεωρείται ασφαλής. Λόγω της κεντρικής της θέσης στην Ευρώπη, το 92 τοις εκατό των ατόμων που έχουν μεταναστεύσει εκεί την αγαπούν σαν χώρα καθώς αποτελεί ιδανικό μέρος για ταξιδιωτικές εξορμήσεις.

7. Αυστραλια


Όλοι όσοι μετανάστευσαν στην Αυστραλία λατρεύουν την ποιότητα ζωής καθώς και την ευκολία προσαρμογής καθώς το 71 τοις εκατό αναφέρει τη φιλική αντιμετώπιση των ντόπιων. Περίπου το 30 τοις εκατό από αυτούς είναι τόσο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους στη χώρα που έκαναν αίτηση και πήραν και την υπηκοότητα.

6. Κοστα Ρικα


Η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά την ευκολία προσαρμογής καθώς οι οκτώ στους δέκα αισθάνονται σαν το σπίτι τους. Ο καλός καιρός και οι βελτιώσεις σε γλωσσικά θέματα βοήθησαν τη χώρα να ανέβει ψηλότερα στην κατάταξη από ότι στο παρελθόν.

5. Νεα Ζηλανδια


Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις μαζί με τη Νορβηγία και τη Δανία στην υποκατηγορία Ισορροπία Προσωπικής και Επαγγελματικής Ζωής στον δείκτη Εργασία στο Εξωτερικό. Σχεδόν οι οκτώ στους δέκα που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι είναι πλήρως ικανοποιημένοι από την εργασία τους. Η χώρα έχει επίσης καλό κλίμα, ιδανικά μέρη για αποδράσεις και δραστηριότητες και καλή κοινωνική ζωή.

4. Μεξικο


Η χώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση στον δείκτη Ευκολία Προσαρμογής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σχεδόν οι οκτώ στους δέκα αισθάνονται ότι είναι ιδιαίτερα εύκολο να κάνεις φίλους στο Μεξικό.

3. Εκουαδορ


Η χώρα ψηφίστηκε ως η καλύτερη χώρα για οικονομικούς μετανάστες το 2014 και το 2015. Παρόλο που το 2016 έπεσε στο δείκτη Εργασία στο Εξωτερικό λόγω της μείωσης στην υποκατηγορία Εργασιακή Ασφάλεια, εξακολουθεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

2. Μαλτα


Η Μεσογειακή αυτή χώρα είναι ιδανική όσον αφορά την προσαρμογή, την κατανόηση και υιοθέτηση της ντόπιας κουλτούρας και την απόκτηση νέων φίλων. Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι πλήρως ικανοποιημένοι με την οικονομική τους κατάσταση.

1. Ταιβαν


Η Ταιβάν βρίσκεται στην πρώτη θέση καθώς εντυπωσιάζει με την ποιότητα και την προσβασιμότητα στις υπηρεσείες υγείας καθώς με την αξιοζήλευτη οικονομική κατάσταση των ξένων που εργάζονται στη χώρα. Η ασιατική χώρα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην Ποιότητα Ζωής και στην Ατομική Οικονομική Κατάσταση.
Σας παρουσιάζουμε τώρα τις 10 χειρότερες χώρες:

10. Τανζανια


Η Τανζανία δεν τα πήγε καλά σε κανένα από τους δείκτες της έρευνας, ενώ τα χειρότερα ποσοστά είχε στην Ποιότητα Ζωής. Οι ξένοι που απασχολούνται εκεί εργάζονται κατά μέσο όρο 50,9 ώρες την εβδομάδα ενώ η χώρα δεν προσφέρει επιλογές για ταξίδια και μετακινήσεις.

9. Ιταλια


Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ιταλία έχει μειώσει την ποιότητα ζωής για όσους ξένους επιλέγουν να εργασθούν στη χώρα. Μόνο το 38 τοις εκατό αυτών θεωρούν ικανοποιητικό το κόστος διαβίωσης καθώς δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ εισοδημάτων και τιμών. Βρισκόμενη στην 66η θέση, η Ιταλία βρίσκεται μεταξύ των λιγότερων ικανοποιητικών χωρών στον δείκτη Εργασία στο Εξωτερικό.

Καταρ


Το Κατάρ βρίσκεται ανάμεσα στις 10 χειρότερες χώρες τόσο στον τομέα Εργασία και Καριέρα όσο και Ισορροπία Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής. Ο μέσος εργαζόμενος απασχολείται κατά μέσο όρο περισσότερο από 46,5 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι συνθήκες υγείας και ασφάλειας δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές σύμφωνα με τους ερωτώμενους.

7. Μοζαμβικη


Η Μοζαμβίκη έχει πολύ χαμηλά ποσοστά στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής και συγκεκριμένα στις υποκατηγορίες Υγεία και Ασφάλεια. Το 63 τοις εκατό αξιολογεί αρνητικά την οικονομική κατάσταση της χώρας, γεγονός που επηρεάζει όπως είναι φυσικό τα αποτελέσματα στον δείκτη Εργασία στο Εξωτερικό.

6. Αιγυπτος


Η Αίγυπτος παρουσιάζει απογοητευτικά ποσοστά όσον αφορά την Ποιότητα Ζωής και την Εργασία στο Εξωτερικό καθώς επίσης και την υγιειονομική περίθαλψη των οικονομικών μεταναστών. Επιπλέον, το 62 τοις εκατό των συμμετεχόντων στην έρευνα μοιάζει να ανησυχεί για την έλλειψη πολιτικής σταθερότητας ενώ μόνο το 28 τοις εκατό περιγράφει τη χώρα ως ειρηνική.

5. Σαουδικη Αραβια


Παρά την 17η θέση όσον αφορά την Ατομική Οικονομική Κατάσταση, η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην ευκολία της προσαρμογής και την οικογενειακή ζωή στο εξωτερικό. Περίπου το 45 τοις εκατό των συμμετεχόντων στην έρευνα δυσκολεύτηκαν να συνηθίσουν την ντόπια κουλτούρα ενώ αντιμετωπίζουν έλλειψη ισορροπίας της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής.

4. Βραζιλια


Οι ξένοι που επέλεξαν να εργασθούν στη Βραζιλία δεν έχουν θετική άποψη για την ατομική τους οικονομική κατάσταση καθώς και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας αποτελεί την αιτία της οικονομικής αβεβαιότητας, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες. Η προσωπική ασφάλεια αποτελεί ακόμη ένα παράγοντα ανησυχίας για τους ξένους που μένουν και εργάζονται εκεί.

3. Νιγηρια


Η Νιγηρία βρίσκεται στην τελευταία θέση όσον αφορά τους δείκτες Ποιότητα Ζωής και Κόστος Διαβίωσης. Τα αποτελέσματα είναι πιο ενθαρρυντικά στην Ευκολία Προσαρμογής και στην Ατομική Οικονομική Κατάσταση.

2. Ελλαδα


Εάν εξαιρέσουμε τον δείκτη Ευκολία Προσαρμογής, η χώρα μας παρουσίασε πολύ απογοητευτικά αποτελέσματα στους περισσότερους δείκτες καταλήγοντας στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης. Όσον αφορά την Εργασία στο Εξωτερικό, την Ατομική Οικονομική Κατάσταση και την Οικογενειακή Ζωή, η Ελλάδα βρέθηκε στην 43η από τις 45 θέσεις της κατάταξης.

Είσαι 20-30 χρόνων; Σου βρήκαμε τις 30 καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζεις

1. Κουβειτ


Το Κουβέιτ επίσης παρουσίασε φτωχά ποσοστά στους δείκτες Εργασία στο Εξωτερικό και Προσωπική Οικονομική Κατάσταση, παραμένοντας στις τελευταίες θέσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Οι ξένοι που εργάζονται στη χώρα μοιάζουν ιδιαίτερα απογοητευμένοι με τις ευκαιρίες για απόδραση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Το Κουβέιτι επιπλέον αποτελεί έναν από τους χειρότερους προορισμούς για γυναίκες.

Πηγή: msn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ