Ένα ταξίδι σημαίνει να γνωρίσετε τα αξιοθέατα ενός τόπου, την ιστορία και τον πολιτισμό του. Όταν όμως το ταξίδι έχει προορισμό κάποια ευρωπαϊκή πόλη ένα πέρασμα από την αγορά της είναι σχεδόν απαραίτητο! Για αυτό και εμείς καταγράψαμε τα 10 καλύτερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης και σας τα αποκαλύπτουμε. Καλές αγορές…

1. The Galeries Lafayette, Παρίσι

Βρίσκεται στη λεωφόρο Haussmann και κάνει ετήσιο τζίρο πάνω από ένα δις ευρώ! Κάθε εβδομάδα διοργανώνονται αρκετά fashion shows!

2. The Galleria Vittorio Emanuele II, Μιλάνο

Στην πρωτεύουσα της μόδας , αυτό το υπέροχο κτίριο αντανακλά την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης και περιέχει αρκετά πολυτελή καταστήματα, εστιατόρια και καφέ!

3. Harrods, Λονδίνο

Είναι το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στην Ευρώπη με έκταση 20.000 τμ! Εδώ θα βρείτε μόνο επώνυμα καταστήματα, αλλά και εποχιακά μαγαζιά!

4. Departmenstore Quartier 206, Βερολίνο

Σε αυτόν τον υπέροχο χώρο θα βρείτε τα καλύτερα καταστήματα ρολογιών και χρυσαφικών, αλλά και μια σειρά από boutique επώνυμων προϊόντων!

Διαβάστε ακόμα:  Guardian: Η λίστα με τα 10 πιο ήσυχα νησιά της Ευρώπης - Ανάμεσά τους και δύο ελληνικά

5. Royal Galleries, Βρυξέλλες

Το πρώτο μεγάλο εμπορικό κατάστημα στην Ευρώπη, χτίστηκε το 1846-47 και είναι έργο του διάσημου αρχιτέκτονα J.P. Cluysenaer.

6. Las Arenas, Βαρκελώνη

Βρίσκεται στην Plaça Espanya και είναι ένας πολυχώρος όπυ μπορεί να θαυμάσει κανείς και να αγοράσει έργα υψηλής ραπτικής, σε κανονικές και προνομιακές τιμές, καθώς διαθέτει και αρκετά outlets!

7. Kanyon, Κωνσταντινούπολη

Η πόλη διαθέτει ένα πολυκατάστημα που μπορεί να συναγωνιστεί αρετά αντίστοιχα ευρωπαϊκά! Εγκαινιάστηκε το 2009 και έκτοτε φιλοξενεί καθημερινώς πάνω από 1.600 επισκέπτες!

8. The Gasometer, Βιέννη

Ένας παράδεισος για όσους αγαπούν τα ψώνια! Μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 4.200 επισκέπτες την ημέρα!

9. Magna Plaza, Άμστερνταμ

Στην αρχιτεκτονική του είναι έντονο το ρομαντικό στοιχείο, αλλά και το γοτθικό. Η βόλτα είναι ευχάριστη και τα ψώνια άνετα.

10. The Zlote Tarasy, Βαρσοβία

Μοντέρνο εμπορικό κέντρο που άνοιξε τις πόρτες του το 2007 και βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το σταθμό του τρένου στη Βαρσοβία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ